Quattro formaggi pizza
Ontdek hoe je zelf een heerlijke quattro formaggi pizza maakt met dit recept. Gemaakt met een verrukkelijke mix van 4 kazen, namelijk mozzarella, gorgonzola, Parmezaanse kaas en taleggio. Probeer het zelf!
20 M + 20 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
1 x pizzadeeg ( of kant en klare bodem )
-
6 eetlepels pizzasaus
-
1 bol mozzarella
-
50 gr blauwe kaas ( gorgonzola )
-
50 gr Parmezaanse kaas ( geraspt )
-
50 gr Taleggio kaas ( in plakjes )
-
1 handvol basilicumblaadjes
-
2 theelepel oregano
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm je oven voor op 220 graden. Bereid het pizzadeeg of gebruik een kant en klare bodem.
-
Rol het pizzadeeg uit en leg op bakplaten die bekleed zijn met bakpapier. Smeer elke bodem in met pizzasaus. Verdeel de plakjes mozzarella en Taleggio gelijkmatig over de saus. Verdeel daarna de blauwe kaas en Parmezaanse kaas over de pizza.
-
Garneer de pizza met basilicumblaadjes en besprenkel met oregano voor extra smaak.
-
Bak de quattro formaggi pizzaās in de voorverwarmde oven voor ongeveer 15 tot 20 minuten, tot de randen goudbruin zijn en de kaas mooi gesmolten en bubbelt. Haal ze uit de oven en laat ze een paar minuten afkoelen. Snijd ze in slices en serveer eventueel met wat extra basilicum.
-
Tip: vervang de kaas ook eens door Emmentaler of andere kaas. Kies de 4 kazen die jij het lekkerst vindt op je pizza.
Heeft het gesmaakt?
5 stemmen
Ook lekker