Ga naar de inhoud
Quattro formaggi pizza

Quattro formaggi pizza

Ontdek hoe je zelf een heerlijke quattro formaggi pizza maakt met dit recept. Gemaakt met een verrukkelijke mix van mozzarella, gorgonzola, Parmezaanse kaas en taleggio. Probeer het zelf!

20 M + 20 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 1 x pizzadeeg ( of kant en klare bodem )
  • 6 eetlepels pizzasaus
  • 1 bol mozzarella
  • 50 gr blauwe kaas ( gorgonzola )
  • 50 gr Parmezaanse kaas ( geraspt )
  • 50 gr Taleggio kaas ( in plakjes )
  • 1 handvol basilicumblaadjes
  • 2 theelepel oregano

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm je oven voor op 220 graden. Bereid het pizzadeeg of gebruik een kant en klare bodem.


    Quattro formaggi pizza stap 1 Quattro formaggi pizza stap 2 Quattro formaggi pizza stap 3
  2. Rol het pizzadeeg uit en leg op bakplaten die bekleed zijn met bakpapier. Smeer elke bodem in met pizzasaus. Verdeel de plakjes mozzarella en Taleggio gelijkmatig over de saus. Verdeel daarna de blauwe kaas en Parmezaanse kaas over de pizza.


    Quattro formaggi pizza stap 4 Quattro formaggi pizza stap 5 Quattro formaggi pizza stap 6
  3. Garneer de pizza met basilicumblaadjes en besprenkel met oregano voor extra smaak.


  4. Bak de quattro formaggi pizza’s in de voorverwarmde oven voor ongeveer 15 tot 20 minuten, tot de randen goudbruin zijn en de kaas mooi gesmolten en bubbelt. Haal ze uit de oven en laat ze een paar minuten afkoelen. Snijd ze in slices en serveer eventueel met wat extra basilicum.


  5. Tip: vervang de kaas ook eens door Emmentaler of andere kaas.