Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Spinaziesalade met kaasschnitzel

Frisse maaltijdsalade met pasta en een smeuïge kaasschnitzel

Ingrediënten
  • 100 gr verse spinazie
  • 250 gr aardbeien
  • 2 kaasschnitzels
  • 1 eetlepel amandelschaafsel
  • 125 gr pasta
  • ½ komkommer
  • 1 mango
Dressing
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • snuf peper en zout

Bereiding
Kook de pasta gaar in een pan met water. Snijd ondertussen de komkommer en mango in blokjes. Snijd ook de aardbeien in stukjes. Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Verhit een beetje olie of boter in een pan en bak de kaasschnitzels mooi goudbruin.

Verdeel de spinazie over 2 borden. Schep hier wat komkommer, mango en aardbeien over. Besprenkel met de dressing. Leg de kaasschnitzel hierop en bestrooi met amandelschaafsel. Serveer de salade lauwwarm.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×