Ga naar de inhoud
Portobello pizza’s

Portobello pizza’s

Heerlijke portobello pizza's die je in 10 minuutjes in de oven of op de BBQ hebt staan. Portobello's gevuld met pizzasaus, tomaatjes, mozzarella en afgemaakt met basilicum. Een heerlijk gerecht dat perfect samengaat met een frisse salade!

10 M + 10 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 2 portobello
  • 6 eetlepels pizzasaus
  • 1 Handje geraspte mozzarella kaas
  • Snuf peper
  • verse basilicum
  • 4 cherrytomaatjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden of verhit de BBQ.


  2. Snijd de stelen uit de portobello’s en hol ze iets uit. Vul ze met een laagje pizzasaus en leg in een ovenschaal of bakje voor op de BBQ.


    Portobello pizza stap 1 Portobello pizza stap 2 Portobello pizza stap 3
  3. Snijd de tomaatjes doormidden en leg ze in de portobello’s met pizzasaus. Bestrooi met de geraspte mozzarella en bestrooi met een snufje peper. Bak de gevulde portobello’s ca. 10 minuten in de oven of BBQ tot ze gebakken zijn en de kaas gesmolten is.


  4. Bestrooi ze met verse basilicum en serveer bijvoorbeeld met een lekkere salade.