Portobello pizza's

Heerlijke portobello pizza's die je in 10 minuutjes in de oven of op de BBQ hebt staan. Portobello's gevuld met pizzasaus, tomaatjes, mozzarella en afgemaakt met basilicum. Een heerlijk gerecht dat perfect samengaat met een frisse salade!

Bijgerecht 10 min + 10 min oventijd

ingrediënten

voor 2 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden of verhit de BBQ.

  2. Snijd de stelen uit de portobello’s en hol ze iets uit. Vul ze met een laagje pizzasaus en leg in een ovenschaal of bakje voor op de BBQ.

  3. Snijd de tomaatjes doormidden en leg ze in de portobello’s met pizzasaus. Bestrooi met de geraspte mozzarella en bestrooi met een snufje peper. Bak de gevulde portobello’s ca. 10 minuten in de oven of BBQ tot ze gebakken zijn en de kaas gesmolten is.

  4. Bestrooi ze met verse basilicum en serveer bijvoorbeeld met een lekkere salade.

Heeft het gesmaakt?
16 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!