Spinaziesoufflé

Deze luchtige en hartige soufflés met spinazie zijn heerlijk zacht en lekker tijdens de paasbrunch

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Materialen

Bereiding

 Verwarm de oven op 190 graden. Bak de spinazie in een pan tot deze geslonken is en laat uitlekken. Vet de schaaltjes in met een beetje boter en bestrooi met paneermeel. Smelt de boter in een pannetje en voeg de bloem toe. Roer met een garde door en laat 2 a 3 minuutjes zachtjes bakken. Giet dan beetje bij beetje de melk erbij en blijf roeren met de garde. Breng het mengsel zachtjes aan de kook en laat wat indikken.

 Voeg de kaas toe en peper en zout en haal van het vuur. Splits de eieren en voeg de eidooiers toe aan de saus en vervolgens de spinazie. Klop de eiwitten stijf in een schone kom met een mixer. Spatel het eiwit met een houten spatel door het mengsel en schenk in de schaaltjes tot ze ¾ gevuld zijn. Zet ze meteen in de oven en bak ze 15 minuten. Serveer ze direct uit de oven, ze kunnen ietsjes inzakken.

 Tips:

 Maak de oven tijdens het bakken niet open anders bestaat de kans dat de souffle inzakt tijdens het bereiden.

 Vet de schaaltjes goed in met boter zodat de soufflé makkelijk omhoog kan komen.

 Meng het eiwit niet te lang door het mengsel anders maak je de luchtbelletjes kapot en wordt de soufflé minder luchtig.

22 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker verfrissend! Hoe maak je de lekkerste cold brew ijskoffie + 3 variaties

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.