Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Spinaziesoufflé

Deze luchtige en hartige soufflés met spinazie zijn heerlijk zacht en lekker tijdens de paasbrunch

Ingrediënten
  • 200 ml melk
  • 75 gr geraspte kaas
  • 100 gr verse spinazie (of diepvries)
  • 50 gr bloem
  • 50 gr boter om in te vetten
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels paneermeel
  • peper en zout
Materialen
  • 4 Grote soufflébakjes of 6 kleinere
  • mixer

Bereiding
Verwarm de oven op 190 graden. Bak de spinazie in een pan tot deze geslonken is en laat uitlekken. Vet de schaaltjes in met een beetje boter en bestrooi met paneermeel. Smelt de boter in een pannetje en voeg de bloem toe. Roer met een garde door en laat 2 a 3 minuutjes zachtjes bakken. Giet dan beetje bij beetje de melk erbij en blijf roeren met de garde. Breng het mengsel zachtjes aan de kook en laat wat indikken.

spinaziesouffle_01.jpg
spinaziesouffle_02.jpg
spinaziesouffle_03.jpg

Voeg de kaas toe en peper en zout en haal van het vuur. Splits de eieren en voeg de eidooiers toe aan de saus en vervolgens de spinazie. Klop de eiwitten stijf in een schone kom met een mixer. Spatel het eiwit met een houten spatel door het mengsel en schenk in de schaaltjes tot ze ¾ gevuld zijn. Zet ze meteen in de oven en bak ze 15 minuten. Serveer ze direct uit de oven, ze kunnen ietsjes inzakken.

spinaziesouffle_04.jpg
spinaziesouffle_05.jpg
spinaziesouffle_06.jpg

Tips:

Maak de oven tijdens het bakken niet open anders bestaat de kans dat de souffle inzakt tijdens het bereiden.

Vet de schaaltjes goed in met boter zodat de soufflé makkelijk omhoog kan komen.

Meng het eiwit niet te lang door het mengsel anders maak je de luchtbelletjes kapot en wordt de soufflé minder luchtig.

Beoordeling (9 stemmen)
Bewaar
E-mail
Print, by
Deel

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Perzik salade met krokante geitenkaas
Mexicaanse pastasalade met mais
Salade met falafel en mango
Kip teriyaki salade
Chimichurri salade met biefstuk
Print met
×