Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Spinaziesoufflé

Deze luchtige en hartige soufflés met spinazie zijn heerlijk zacht en lekker tijdens de paasbrunch

Ingrediënten
  • 200 ml melk
  • 75 gr geraspte kaas
  • 100 gr verse spinazie (of diepvries)
  • 50 gr bloem
  • 50 gr boter om in te vetten
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels paneermeel
  • peper en zout
Materialen
  • 4 Grote soufflébakjes of 6 kleinere
  • mixer

Bereiding
Verwarm de oven op 190 graden. Bak de spinazie in een pan tot deze geslonken is en laat uitlekken. Vet de schaaltjes in met een beetje boter en bestrooi met paneermeel. Smelt de boter in een pannetje en voeg de bloem toe. Roer met een garde door en laat 2 a 3 minuutjes zachtjes bakken. Giet dan beetje bij beetje de melk erbij en blijf roeren met de garde. Breng het mengsel zachtjes aan de kook en laat wat indikken.

spinaziesouffle_01.jpg
spinaziesouffle_02.jpg
spinaziesouffle_03.jpg

Voeg de kaas toe en peper en zout en haal van het vuur. Splits de eieren en voeg de eidooiers toe aan de saus en vervolgens de spinazie. Klop de eiwitten stijf in een schone kom met een mixer. Spatel het eiwit met een houten spatel door het mengsel en schenk in de schaaltjes tot ze ¾ gevuld zijn. Zet ze meteen in de oven en bak ze 15 minuten. Serveer ze direct uit de oven, ze kunnen ietsjes inzakken.

spinaziesouffle_04.jpg
spinaziesouffle_05.jpg
spinaziesouffle_06.jpg

Tips:

Maak de oven tijdens het bakken niet open anders bestaat de kans dat de souffle inzakt tijdens het bereiden.

Vet de schaaltjes goed in met boter zodat de soufflé makkelijk omhoog kan komen.

Meng het eiwit niet te lang door het mengsel anders maak je de luchtbelletjes kapot en wordt de soufflé minder luchtig.

Beoordeling (9 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Amandelstaaf

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst