Spruitjes met walnoten uit de oven

Lekker als bijgerecht tijdens het kerstdiner: spruitjes uit de oven met balsamico en walnoot

Ingredienten
350 gr spruitjes
2 teentjes knoflook
1 rode ui
2 eetlepels walnoten
scheut olijfolie
Balsamico creme
 
Materialen
Ovenschaaltje
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Halveer de spruitjes en kook ze 5 minuten voor in een pan met water en giet ze af. Snijd de knoflook in dunne plakjes of in stukjes. Snipper ook de ui fijn. Schep de voorgekookte spruitjes om met de ui en knoflook.
 
spruitjes balsamico 01
spruitjes balsamico 01
spruitjes balsamico 01
Doe het spruiten-mengsel in een ovenschaal en verdeel de walnoten er over en besprenkel wat olie en bestrooi met peper en zout. Zet de spruitjes 25 min in de oven. Haal ze daarna uit de oven en spuit er wat balsamico creme over.
 
209 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.