Ga naar de inhoud
Bietencarpaccio

Bietencarpaccio

De klassieke carpaccio in een vegetarische variant. Lekker met geitenkaas, walnoten en balsamico.

20 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept Koolhydraat arm recept

Ingrediƫnten: Bietencarpaccio

Voor personen

  • 2 voorgekookte rode bieten
  • 2 handjes rucola
  • 2 eetlepels walnoten
  • 40 gram zachte geitenkaas
  • 2 eetlepels
  • Handje cherrytomaten
  • peper en zout

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding: Bietencarpaccio

  1. Snijd de rode bieten in hele dunne plakjes. Dit kun je met een scherp mes doen of je kunt gebruik maken van een mandoline of kaasschaaf.


  2. Rooster de walnoten in een droge koekenpan.


  3. Snijd de cherrytomaten door de helft.


  4. Verdeel de plakjes rode biet over 2 bordjes en verdeel hier wat rucola over. Maak de bietencarpaccio af door deĀ balsamicoĀ crĆØme, de walnoten, geitenkaas enĀ cherry tomaten erover te verdelen.


  5. Bestrooi met wat peper en zout.