Bietencarpaccio

De klassieke carpaccio in een vegetarische variant. Lekker met geitenkaas, walnoten en balsamico.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Snijd de rode bieten in hele dunne plakjes. Dit kun je met een scherp mes doen of je kunt gebruik maken van een mandoline of kaasschaaf.

Rooster de walnoten in een droge koekenpan.

Snijd de cherrytomaten door de helft.

Verdeel de plakjes rode biet over 2 bordjes en verdeel hier wat rucola over. Maak de bietencarpaccio af door de balsamico crème, de walnoten, geitenkaas en cherry tomaten erover te verdelen.

Bestrooi met wat peper en zout.

3 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.