Ga naar de inhoud
Spruitjes risotto met walnoten

Spruitjes risotto met walnoten

Maak ook eens deze heerlijke spruitjes risotto met walnoten en parmezaanse kaas. Een verrassende variant die je vast en zeker lekker vindt. In 25 minuutjes heb je deze spruitjes risotto al gemaakt.

10 M + 15 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 1 blokje boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel tijm

  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 1 halve citroen
  • 400 gr spruitjes
  • 170 gr risotto rijst
  • 1 liter groenten bouillon
  • 40 gr Parmezaanse kaas
  • 40 gr walnoten
  • Zout en peper

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. De helft van de spruiten snijd je doormidden. Verdeel deze over een ovenplaat met olijfolie, peper en zout. Rooster voor 20 minuten.


  2. De rest van de spruitjes snijd je fijn, ook de sjalot en knoflook snijd je fijn. Verhit de boter in een diepe pan en fruit de knoflook, ui en fijn gesneden spruitjes voor 3 minuten aan.


  3. Voeg dan de Italiaanse kruiden en tijm toe samen met de risotto rijst. Bak glazig in 2 minuten.


    spruitjes risotto stap 1 spruitjes risotto stap 2 spruitjes risotto stap 3
  4. Vervolgens bereid je de risotto door elke keer een scheutje van de bouillon toe te voegen en te blijven roeren tot dat dit is opgenomen. Als de bouillon is opgenomen voeg je weer extra toe. Dit blijf je doen tot de risotto helemaal gaar en zacht is.


  5. Als de risotto zacht is voeg je het citroensap, de parmezaanse kaas, de geroosterde spruitjes uit de oven en een snuf peper en zout toe.


  6. Hak de walnoten grof. Serveer de risotto met de walnoten en parmezaanse kaas.