Stamppot bitterballen

Smeuïge gefrituurde stamppot in een krokant jasje. Leuk om te serveren op een borrel.

Hapjes en snacks 45 min

ingrediënten

voor 15 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Zorg er voor dat de stamppot goed is afgekoeld, zet hem bij voorkeur in de koelkast. Maak je handen iets vochtig en maak balletjes van de stamppot ter grootte van een bitterbal. Klop het ei los op een bordje. Haal de balletjes eerst door de bloem, dan het ei en dan het paneermeel. Herhaal het ei en paneermeel eventueel voor een extra dik korstje. Verwarm de olie in een pan of gebruik de frituurpan op ongeveer 180 graden. De balletjes moeten licht gaan bruisen als ze in het vet of olie gaan. Bak ze in ca 2 a 3 minuten bruin. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.

  2. Ik gebruik andijviestamppot maar je kunt ook andere stamp gebruiken.

  3. Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Heeft het gesmaakt?
42 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!