Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Stamppot bitterballen

Smeuïge gefrituurde stamppot in een krokant jasje. Leuk om te serveren op een borrel.

Ingrediënten

Bereiding

 Zorg er voor dat de stamppot goed is afgekoeld, zet hem bij voorkeur in de koelkast. Maak je handen iets vochtig en maak balletjes van de stamppot ter grootte van een bitterbal. Klop het ei los op een bordje. Haal de balletjes eerst door de bloem, dan het ei en dan het paneermeel. Herhaal het ei en paneermeel eventueel voor een extra dik korstje. Verwarm de olie in een pan of gebruik de frituurpan op ongeveer 180 graden. De balletjes moeten licht gaan bruisen als ze in het vet of olie gaan. Bak ze in ca 2 a 3 minuten bruin. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.

 Ik gebruik andijviestamppot maar je kunt ook andere stamp gebruiken.

 

 Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×