Ga naar de inhoud
Stamppot bitterballen

Stamppot bitterballen

Smeuïge gefrituurde stamppot in een krokant jasje. Leuk om te serveren op een borrel.

45 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 500 gr stamppot ( bijvoorbeeld andijviestamppot met spekjes )
  • 1 bordje bloem
  • 1 losgeklopt ei
  • 1 Bordje paneermeel
  • Zonnebloemolie of frituurvet om in te bakken

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Zorg er voor dat de stamppot goed is afgekoeld, zet hem bij voorkeur in de koelkast. Maak je handen iets vochtig en maak balletjes van de stamppot ter grootte van een bitterbal. Klop het ei los op een bordje. Haal de balletjes eerst door de bloem, dan het ei en dan het paneermeel. Herhaal het ei en paneermeel eventueel voor een extra dik korstje. Verwarm de olie in een pan of gebruik de frituurpan op ongeveer 180 graden. De balletjes moeten licht gaan bruisen als ze in het vet of olie gaan. Bak ze in ca 2 a 3 minuten bruin. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.


  2. Ik gebruik andijviestamppot maar je kunt ook andere stamp gebruiken.



  3. Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.