Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Stamppot bitterballen

Smeuïge gefrituurde stamppot in een krokant jasje. Leuk om te serveren op een borrel.

Ingrediënten
  • 500 gr stamppot (bijvoorbeeld andijviestamppot)
  • 1 bordje bloem
  • 1 losgeklopt ei
  • 1 Bordje paneermeel
  • Zonnebloemolie of frituurvet om te bakken

Bereiding
Zorg er voor dat de stamppot goed is afgekoeld, zet hem bij voorkeur in de koelkast. Maak je handen iets vochtig en maak balletjes van de stamppot ter grootte van een bitterbal. Klop het ei los op een bordje. Haal de balletjes eerst door de bloem, dan het ei en dan het paneermeel. Herhaal het ei en paneermeel eventueel voor een extra dik korstje. Verwarm de olie in een pan of gebruik de frituurpan op ongeveer 180 graden. De balletjes moeten licht gaan bruisen als ze in het vet of olie gaan. Bak ze in ca 2 a 3 minuten bruin. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.

Ik gebruik andijviestamppot maar je kunt ook andere stamp gebruiken.

Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Beoordeling (24 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette