Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Stamppot bitterballen

Smeuïge gefrituurde stamppot in een krokant jasje. Leuk om te serveren op een borrel.

Ingrediënten
  • 500 gr stamppot (bijvoorbeeld andijviestamppot)
  • 1 bordje bloem
  • 1 losgeklopt ei
  • 1 Bordje paneermeel
  • Zonnebloemolie of frituurvet om te bakken

Bereiding
Zorg er voor dat de stamppot goed is afgekoeld, zet hem bij voorkeur in de koelkast. Maak je handen iets vochtig en maak balletjes van de stamppot ter grootte van een bitterbal. Klop het ei los op een bordje. Haal de balletjes eerst door de bloem, dan het ei en dan het paneermeel. Herhaal het ei en paneermeel eventueel voor een extra dik korstje. Verwarm de olie in een pan of gebruik de frituurpan op ongeveer 180 graden. De balletjes moeten licht gaan bruisen als ze in het vet of olie gaan. Bak ze in ca 2 a 3 minuten bruin. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.

Ik gebruik andijviestamppot maar je kunt ook andere stamp gebruiken.

Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Beoordeling (24 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst