Ga naar de inhoud
Stamppotje van zoete aardappel en broccoli

Stamppotje van zoete aardappel en broccoli

Deze makkelijke en gezonde stamppot met gegrilde kip staat in 30 minuten op tafel. Eet smakelijk!

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 2 broccoli's
  • 4 zoete aardappels
  • 100 gr geitenkaas
  • Handje pijnboompitten
  • scheutje melk
  • 4 kipfilets

Benodigdheden

  • Stamper
  • Grillpan

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappels en snijd ze in grove stukken. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en kook de zoete aardappelstukjes in 15 minuten gaar. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en voeg deze de laatste 5 minuten toe.


  2. Bestrooi ondertussen de kipfilets met wat peper, zout en paprikapoeder en grill de kip gaar in de grillpan. Giet de zoete aardappels en broccoli als ze klaar zijn af, doe er een scheutje melk bij en pureer het geheel tot een stamppot. Breng eventueel op smaak met een snufje peper en zout. Rooster de pijnboompitten in een pannetje. Serveer de stamppot met de gegrilde kipfilet, wat verbrokkelde geitenkaas en de geroosterde pijnboompitjes.


  3. Bekijk ook eens deze blog met 10 x zoete aardappel recepten