Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Stamppotje van zoete aardappel en broccoli

Deze makkelijke en gezonde stamppot met gegrilde kip staat in 30 minuten op tafel. Eet smakelijk!

Ingrediënten
  • 2 broccoli's
  • 4 zoete aardappels
  • 100 gr geitenkaas
  • Handje pijnboompitten
  • scheutje melk
  • 4 kipfilets
Benodigdheden
  • Stamper
  • Grillpan

Bereiding
Schil de zoete aardappels en snijd ze in grove stukken. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en kook de zoete aardappelstukjes in 15 minuten gaar. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en voeg deze de laatste 5 minuten toe.

stamppotje-van-zoete-aardappel-en-broccoli-stap-1.jpg
stamppotje-van-zoete-aardappel-en-broccoli-stap-2.jpg
stamppotje-van-zoete-aardappel-en-broccoli-stap-3.jpg

Bestrooi ondertussen de kipfilets met wat peper, zout en paprikapoeder en grill de kip gaar in de grillpan. Giet de zoete aardappels en broccoli als ze klaar zijn af, doe er een scheutje melk bij en pureer het geheel tot een stamppot. Breng eventueel op smaak met een snufje peper en zout. Rooster de pijnboompitten in een pannetje. Serveer de stamppot met de gegrilde kipfilet, wat verbrokkelde geitenkaas en de geroosterde pijnboompitjes.

Beoordeling (287 stemmen)
Bewaar
E-mail
Print, by
Deel

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Griekse panzanella salade
Mihoensalade met tofu
Kip ketjap salade
Thaise quinoa salade
Perzik salade met krokante geitenkaas
Print met
×