Zoete aardappel en broccoli van de bakplaat

Gezonde en voedzame baketray met kruidige stukken zoete aardappel, kikkererwten, broccoli, lekker en bovendien vegetarisch!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappels, dep droog en snijd in gelijke stukken van ca. 3 a 4 cm.

 Doe de stukken zoete aardappel in een kom en meng met de olie, paprikapoeder, komijn, knoflook en peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en zet 12 minuten in de oven.

 Voeg dan de broccoliroosjes en uitgelekte kikkererwten toe en schep door elkaar. Zet vervolgens nogmaals ca. 12 minuten in de oven. Voeg daarna nog de tomaatjes en feta toe er bovenop en zet nogmaals 5 minuten in de oven. Zet eventueel even de grill aan om de feta iets bruin te laten kleuren. Lekker met een yoghurtsaus.

139 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!