Zoete aardappel en broccoli van de bakplaat

Gezonde en voedzame baketray met kruidige stukken zoete aardappel, kikkererwten, broccoli, lekker en bovendien vegetarisch!

Hoofdgerecht 10 min + 30 min oventijd

ingrediënten

voor 2 personen

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappels, dep droog en snijd in gelijke stukken van ca. 3 a 4 cm.

  2. Doe de stukken zoete aardappel in een kom en meng met de olie, paprikapoeder, komijn, knoflook en peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en zet 12 minuten in de oven.

  3. Voeg dan de broccoliroosjes en uitgelekte kikkererwten toe en schep door elkaar. Zet vervolgens nogmaals ca. 12 minuten in de oven. Voeg daarna nog de tomaatjes en feta toe er bovenop en zet nogmaals 5 minuten in de oven. Zet eventueel even de grill aan om de feta iets bruin te laten kleuren. Lekker met een yoghurtsaus.

Heeft het gesmaakt?
218 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!