Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zoete aardappel en broccoli van de bakplaat

Gezonde en voedzame baketray met kruidige stukken zoete aardappel, kikkererwten, broccoli, lekker en bovendien vegetarisch!

Ingrediënten
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappels, dep droog en snijd in gelijke stukken van ca. 3 a 4 cm.

 Doe de stukken zoete aardappel in een kom en meng met de olie, paprikapoeder, komijn, knoflook en peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en zet 12 minuten in de oven.

 Voeg dan de broccoliroosjes en uitgelekte kikkererwten toe en schep door elkaar. Zet vervolgens nogmaals ca. 12 minuten in de oven. Voeg daarna nog de tomaatjes en feta toe er bovenop en zet nogmaals 5 minuten in de oven. Zet eventueel even de grill aan om de feta iets bruin te laten kleuren. Lekker met een yoghurtsaus.

Zoete aardappel bakplaat met broccoli

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×