Ga naar de inhoud
Steak sandwich

Steak sandwich

Plakjes biefstuk op een knapperig broodje met gekarameliseerde uien en tomaat. Een heerlijke luxe lunch of hoofdgerecht bij het avondeten.

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor personen

  • 2 stokbroodjes of 1 grote
  • 2 biefstukken
  • Klontje boter
  • 2 uien
  • scheut rode wijn azijn
  • 1 eetlepel suiker
  • Snufje zout en peper
  • 1 tomaat ( groot )
  • handje rucola sla
  • Knoflooksaus

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de uien in ringen. Verhit wat boter in een koekenpan en voeg de ui toe. Giet een scheutje rode wijn azijn erbij en een eetlepel suiker. Laat 10 minuutjes zachtjes bakken tot de uienringen zacht zijn. Verhit in een ander pannetje ook wat boter en bak de biefstuk op hoog vuur rondom bruin.


    steak sandwich stap 1 steak sandwich stap 2 steak sandwich stap 3
  2. Zet het vuur daarna wat lager en bak nog een paar minuten medium. Bestrooi met peper en zout.


  3. Halveer de broodjes en beleg met wat rucola en plakjes tomaat. Snijd de biefstuk in dunne plakjes en verdeel over de tomaat. Schep wat van de uien er op en maak het broodje af met knoflooksaus.


  4. Je kunt dit als een grote lunch beschouwen of als klein avondmaal.


  5. Tip: in plaats van knoflooksaus is truffelmayonaise ook erg lekker op dit broodje met biefstuk.