Steak sandwich

Plakjes biefstuk op een knapperig broodje met gekarameliseerde uien en tomaat

Ingredienten
2 stokbroodjes of 1 grote
2 biefstukken
klontje boter
2 uien
scheut rode wijn azijn
1 eetlepel suiker
snufje zout en peper
1 a 2 tomaten
handje rucola sla
Knoflooksaus
 
Bereiding
Snijd de uien in ringen. Verhit wat boter in een koekenpan en voeg de ui toe. Giet een scheutje rode wijn azijn er bij en een eetlepel suiker. Laat 10 minuutjes zachtjes bakken tot de uienringen zacht zijn. Verhit in een ander pannetje ook wat boter en bak de biefstuk op hoog vuur rondom bruin.
 
steak sandwich 01
steak sandwich 01
steak sandwich 01
Zet het vuur daarna wat lager en bak nog een paar minuten medium. Bestrooi met peper en zout. Halveer de broodjes en beleg met wat rucola en plakjes tomaat. Snijd de biefstuk in dunne plakjes en verdeel over de tomaat. Schep wat van de uien er op en maak het broodje af met knoflooksaus.
 
Je kunt dit als een grote lunch beschouwen of als klein avondmaal.
 
Vind je dit leuk?
27 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!