Stromboli pizza

Mooie gevlochten pizzarol gevuld met tomaat, mozzarella, olijven en spianata romana
Ingrediënten 
1 rol vers pizzadeeg uit koeling (of zelfgemaakt pizzadeeg voor 1 pizza)
100 ml tomatensaus
1 bol mozzarella
3 eetlepels zwarte olijven, in ringetjes
paar blaadjes verse basilicum
50 gr spianata romana (of andere italiaanse vleeswaren)
1 eelepel olijfolie
Snufje gedroogde oregano
&nbsp
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Leg het pizzadeeg op een stuk bakpapier. Als je zelfgemaakt pizzadeeg gebruikt maak je er een rechthoekige vorm van. Draai de korte kant naar je toe en verdeel het deeg denkbeeldig in 3 stroken.
&nbsp
stromboli 01
stromboli 01
stromboli 01
Besmeer het middelste gedeelte met de tomatensaus. Verdeel de plakken spianata romana er over. Snijd de mozzarella en blaadjes basilicum in stukjes en leg samen met de olijven op het vlees. Snijd de buitenste gedeeltes van het deeg met een mes in dunne stoken (2 cm) tot aan de vulling. Check dat je aan beide kanten evenveel stroken hebt en snijd de stroken iets schuin zodat ze later makkelijker over elkaar te vouwen zijn.
&nbsp
stromboli 01
stromboli 01
stromboli 01
Begin aan één zijde en vouw de eerste strook over de vulling. Leg daarna een stook van de andere zijde over het eerste strookje deeg. Herhaal dit totdat je de hele deegrol gedaan hebt. Druk de voor en achterzijde wat dicht zodat de vulling er niet zo makkelijk uit kan lopen. Bestrijk de bovenzijde van de stromboli met een beetje olijfolie en bestrooi met oregano. Schuif de pizzarol in de oven en bak ca 25 minuten totdat hij mooi bruin is.
&nbsp
Lekker als hoofdgerecht (1 a 2 personen) of als lunch (3 a 4 personen).
23 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!