Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Stroopwafel muffins

Muffins met stukjes stroopwafel met een romige boter crème topping, lekker en feestelijk!

Ingrediënten
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 250 ml slagroom
  • 2 eieren
  • 120 gr suiker
  • 1 zakje mini stroopwafels (25 stuks)
  • 250 gr boter
  • 250 gr poedersuiker
  • 1 eetlepel water
  • 5 blokjes fudge
  • 50 ml slagroom
Materialen
  • spuitzak
  • papieren muffinvormpjes
  • mixer
  • Muffinbakvorm

Bereiding
Verwarm de oven op 190 graden. Doe de slagroom in een kom en voeg de suiker toe. Klop met een garde (of kort met de mixer) doorelkaar. Kluts de eieren erbij en mix er ook door. Zeef het bakmeel en bakpoeder bij het natte mengsel en spatel er kort door. Leg 6 mini stroopwafels apart en hak de rest grof. Voeg de gehakte stroopwafels toe aan het beslag en schep er kort doorheen.

stroopwafel_muffins_1.jpg
stroopwafel_muffins_2.jpg
stroopwafel_muffins_3.jpg

Vul de muffinvormpjes met het beslag tot net onder de rand. Bak de muffins in ca 25 tot 30 mooi bruin. Als je merkt dat ze snel bruin worden zet je ze iets lager in de oven of minder je de temperatuur naar 180 graden. Laat de muffins afkoelen. Mix ondertussen de boter met poedersuiker en water tot een creme en zet apart. Smelt de fudge au bain-marie in een pannetje samen met de slagroom. Roer ondertussen een paar keer door tot er een karamelsaus is ontstaan.

stroopwafel_muffins_4.jpg
stroopwafel_muffins_5.jpg
stroopwafel_muffins_6.jpg

Doe de botercreme in een spuitzak en maak toefjes op de stroopwafelmuffins. Halveer de overige stroopwafeltjes en steek deze in de toef. Bedruip als laatste wat karamelsaus er over als deze is afgekoeld. Bewaar de muffins afgesloten op een koele en droge plek, maar niet in de koelkast max 2 dagen.

Beoordeling (89 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x koolhydraatarm
  • Hoofdgerecht
Gevulde aubergines met gehakt
  • Hoofdgerecht
Kip ketjap salade
  • Hoofdgerecht
Enchilladas van courgette

gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

Parelcouscous met broccoli en zalm
Courgette spaghetti met halloumi
Salade met gerookte zalm en aardappeltjes
Quinoa soep met zoete aardappel
Courgettespread