Blueberry cheesecake

Maak zelf de lekkerste blueberry cheesecake met dit leuke recept. Heerlijk recept voor taart met krokante bodem gevuld met cheesecake en blauwe bessen. 

Bakrecept 45 min + 35 min oventijd + 3 uur opstijven

ingrediënten

voor 12 personen

Deeg:

Vulling:

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Zeef de bloem samen met het bakpoeder in een grote kom. Voeg de suiker, vanillesuiker en boter in stukjes toe. Kluts de eieren erbij en kneed tot een soepel deeg. Je kunt dit doen met de hand of met een machine. Dek de deegbal af en zet hem zolang in de koelkast.

  2. Verwarm de oven op 180 graden. Mix de roomkaas met citroenschil, suiker, puddingpoeder met een mixer tot een gele romige massa. Klop de slagroom in een andere kom stijf.

  3. Rol de deegbal uit en bekleed de ingevette vorm. Het deeg breekt vrij snel dus ik had het op een stuk bakpapier uitgerold en daarna in de vorm laten glijden. Bekleed de zijkanten tot een hoogte van ongeveer 3 cm.

  4. Schep de roomkaas met de slagroom door elkaar en verdeel over de bodem van de bekleedde bakvorm. Strijk het oppervlakte recht en verdeel de bessen erover. Zet de taart ongeveer 35 min in de oven. De bodem moet goudbruin en krokant zijn.

  5. Haal de cheesecake uit de oven en laat afkoelen op kamertemperatuur. Zet hem daarna in de koelkast totdat hij helemaal is opgestijfd. Dit duurt minimaal 3 uur, maar het beste is om hem de hele nacht in de koelkast te laten staan.

  6. Tip: je kunt de bessen ook vervangen door ander fruit.

Heeft het gesmaakt?
67 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!