Taart met cheesecake en bessen

Heerlijk recept voor taart met krokante bodem gevuld met cheesecake en blauwe bessen

Ingrediënten
Deeg:
2 eieren
300 gr (volkoren) bloem
2 theel bakpoeder
100 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
100 gr boter
 
Vulling: 
400 gr verse roomkaas
Rasp van 1 citroen
1 zakje voor klop pudding vanille
250 ml slagroom 
100 gr suiker
300 gr bessen
 
Materialen
3 kleine springvormen van 16 cm of 1 grote bakvorm van ca 20 x 30 cm
Mixer
 
Bereiding
Zeef de bloem samen met het bakpoeder in een grote kom. Voeg de suiker, vanillesuiker en boter in stukjes toe. Kluts de eieren er bij en kneed tot een soepel deeg. Je kunt dit doen met de hand of met een machine. Dek de deegbal af en zet hem zolang in de koelkast. Verwarm de oven op 180 graden. Mix de roomkaas met citroenschil, suiker, puddingpoeder met een mixer tot een gele romige massa. Klop de slagroom in een andere kom stijf. 
 
01 cheesecake bessen
02 cheesecake bessen
03 cheesecake bessen
04 cheesecake bessen
Rol de deegbal uit en bekleed de ingevette vorm. Het deeg breekt vrij snel dus ik had het op een stuk bakpapier uitgerold en daarna in de vorm laten glijden. Bekleed de zijkanten tot een hoogte van ongeveer 3 cm. Schep de roomkaas met de slagroom door elkaar en verdeel over de bodem van de bekleedde bakvorm. Strijk de oppervlakte recht en verdeel de bessen er over. Zet de taart ongeveer 35 min in de oven. De bodem moet goudbruin en krokant zijn. Haal de cheesecake uit de oven en laat afkoelen op kamertemperatuur. Zet hem daarna in de koelkast totdat hij helemaal is opgesteven. Dit duurt minimaal 3 uur, maar het beste is om hem de hele nacht in de koelkast te laten staan. Je kunt de bessen ook vervangen door ander fruit. 
 
Vind je dit leuk?
66 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!