Ga naar de inhoud
Taco’s met kip en ananas

Taco’s met kip en ananas

Gekruide kip met frisse ananas en avocado in krokante taco schelpen

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor stuks

Ingredienten

  • 350 gr kip
  • Snuf paprikapoeder
  • Snuf komijn poeder
  • peper en zout
  • Kleine snuf chili
  • 6 taco's
  • 1 avocado
  • 125 gr tomaatjes
  • 1 kleine rode ui
  • 100 gr ananas
  • 170 gr Griekse yoghurt
  • 1 limoen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Bereid de taco’s zoals op de verpakking staat aangegeven. Snijd de kip in kleine blokjes en kruid met de kruiden. Snipper de ui en fruit een paar min in een beetje olie of boter. Voeg de kip toe en bak 8 minuutjes mee tot hij gaar is. Snijd ondertussen de tomaatjes, avocado en ananas in stukjes.


  2. Vul de taco’s met de gebakken gekruide kip en ui en met de tomaatjes, avocado en ananas. Pers de limoen uit en meng met wat peper en zout door de yoghurt. Schep wat van de limoen yoghurt over de taco’s. Reken 2 a 3 taco schelpen per persoon als hoofdgerecht.