Ga naar de inhoud
Zelfgemaakte tacosaus

Zelfgemaakte tacosaus

Deze zelfgemaakte tacosaus is echt zo lekker! Veel lekkerder als uit een potje en in 15 minuten klaar.

15 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor ml

  • 400 ml gezeefde tomaten
  • 0.5 rode peper
  • 0.5 theelepel komijn
  • 1 uitje
  • 1 groene paprika
  • 1 teen knoflook
  • 2 theelepels suiker
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel azijn

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snipper het uitje en de knoflook en hak de groene paprika in kleine stukjes. Verhit een beetje olie of boter in een pan en voeg de ui, knoflook en paprika toe. Fruit deze een paar minuten aan. Voeg ook de fijngehakte rode peper toe.


    tacosaus tacosaus tacosaus
  2. Doe dan de komijn, suiker, azijn en paprikapoeder erbij en roer er door. Voeg als laatste de gezeefde tomaten toe en verwarm alles een paar minuten goed door. Laat de tacosaus daarna (gedeeltelijk) afkoelen. Serveer met bijvoorbeeld nacho’s of bij wraps.