Ga naar de inhoud
Meghli (Libanese pudding)

Meghli (Libanese pudding)

Dit Libanees dessert wordt genuttigd tijdens speciale gelegenheden, maar is ook super lekker om zomaar te maken. Gemaakt met o.a. rijstmeel, kaneel en kokos.

15 M + 1 U wachten

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 60 gr rijstmeel ( te koop bij de toko )
  • 100 gr suiker
  • 800 ml water
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 1 theelepel gemalen anijszaad
  • 1 theelepel gemalen karwijzaad
  • 4 eetlepels gemalen kokos
  • walnoten ( amandelen en/of pistache noten om te garneren  )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Breng het water met de rijstmeel aan de kook. Voeg al roerend de suiker en de kruiden toe.


  2. Laat de pudding indikken en schep deze dan direct in schaaltjes of glaasjes.


  3. Laat afkoelen in de koelkast en bestrooi dan de bovenzijde met kokos en garneer met de noten.