
Meghli (Libanese pudding)
Dit Libanees dessert wordt genuttigd tijdens speciale gelegenheden, maar is ook super lekker om zomaar te maken. Gemaakt met o.a. rijstmeel, kaneel en kokos.
15 M + 1 U wachten
Ingrediƫnten: Meghli (Libanese pudding)
Voor personen
-
60 gr rijstmeel ( te koop bij de toko )
-
100 gr suiker
-
800 ml water
-
1 theelepel gemalen kaneel
-
1 theelepel gemalen anijszaad
-
1 theelepel gemalen karwijzaad
-
4 eetlepels gemalen kokos
-
walnoten ( amandelen en/of pistache noten om te garneren )
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Meghli (Libanese pudding)
-
Breng het water met de rijstmeel aan de kook. Voeg al roerend de suiker en de kruiden toe.
-
Laat de pudding indikken en schep deze dan direct in schaaltjes of glaasjes.
-
Laat afkoelen in de koelkast en bestrooi dan de bovenzijde met kokos en garneer met de noten.
Heeft het gesmaakt?
23 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 180
- vet 1.2 gr
- verzadigd vet 0.6 gr
- koolhydraten 42 gr
- w.v. suikers 25 gr
- vezels 0.8 gr
- eiwit 1.5 gr
- zout 0.01 gr
Ook lekker