
Sushi taco’s
Heerlijk fusion gerecht van krokante taco's gevuld met o.a. sushirijst, gemarineerde zalm en komkommer, best of both worlds!
50 M
Ingrediënten: Sushi taco’s
Voor stuks
-
12 taco's
-
125 gr sushi rijst
-
170 gr zalmfilet
-
1 theelepel sesamzaadjes
-
0.5 avocado
-
2 eetlepels zeewiersalade ( wakame )
-
0.25 komkommer
-
4 radijsjes
Marinade:
-
1 eetlepel limoensap
-
3 eetlepels sojasaus
-
Paar druppels sushiazijn
-
1 eetlepel honing
Wasabi mayonaise:
-
2 eetlepels mayonaise
-
Puntje wasabi ( naar smaak )
-
2 eetlepels limoensap
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Sushi taco’s
-
Doe de ingrediënten voor de marinade in een kom en meng door elkaar.
-
Snijd de zalm in kleine blokjes en schep door de marinade. Laat zolang in de koelkast staan.
-
Bereid de sushirijst volgens de verpakking.
-
Bak ook de taco’s af in de oven volgens de verpakking.
-
Snijd de komkommer en avocado in hele kleine blokjes en de radijsjes in dunne plakjes.
-
Meng de ingrediënten voor de wasabi mayonaise door elkaar.
-
Leg de taco’s in een schaal en vul ze met de sushirijst, gemarineerde zalm, zeewiersalade, avocado, komkommer en radijs.
-
Verdeel wat van de wasabi mayonaise er over of serveer apart.
-
Tip: serveer de sushi taco’s direct anders worden ze zacht. Je kunt wel alles apart voorbereiden. Vervang de zalm ook eens door tonijn.
Heeft het gesmaakt?
37 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 120
- vet 6 gr
- verzadigd vet 1.2 gr
- koolhydraten 13 gr
- w.v. suikers 2.5 gr
- vezels 1.8 gr
- eiwit 5 gr
- zout 0.8 gr
Ook lekker