Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Taco’s met zalm en mango

Gevulde taco’s met kruidige zalm flakes en frisse komkommer en mango

Ingrediënten
  • 12 taco's
  • 125 gr zure room
  • 2 avocado’s
  • ½ komkommer
  • 450 gr verse zalm
  • 125 gr cherrytomaatjes
  • 275 gr mango
  • 2 limoenen
  • Snuf paprikapoeder
  • Snuf komijn
  • Verse koriander
  • Jalapeno pepers naar smaak
  • Boter of olie om in te vetten
Materialen
  • Ovenschaal

Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de komkommer en mango in blokjes en meng door elkaar in een kom met het sap van 1 limoen. Zet zolang in de koelkast. Vet een ovenschaal in met een beetje boter of olie. Leg de zalmfilets hierin en bestrooi met wat komijn, paprikapoeder, peper en zout en wrijf dit er een beetje in. Zet de zalm ca 10 minuten in de oven. Snijd ondertussen de tomaatjes in vieren en de avocado in blokjes (voeg eventueel ook een beetje limoensap of citroensap toe tegen het verkleuren).

taco_zalm_01.jpg
taco_zalm_02.jpg
taco_zalm_03.jpg
taco_zalm_04.jpg

Meng de zure room met het sap van de andere limoen en wat fijngehakte koriander. Bak ook de taco’s af in de oven volgens de verpakking. Haal de zalm uit de oven en trek met een vork in grove stukken. Vul de taco’s met de zalm, mango komkommer mengsel, avocado en tomaatjes. Of zet alles in aparte kommetjes op tafel en laat anderen zelf de taco's vullen. Serveer met de korianderdip en eventueel wat schijfjes jalapeno om het pittig te maken.

Beoordeling (84 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst