Taco’s met zalm en mango

Gevulde taco’s met kruidige zalm flakes en frisse komkommer en mango

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Materialen

Bereiding

 Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de komkommer en mango in blokjes en meng door elkaar in een kom met het sap van 1 limoen. Zet zolang in de koelkast. Vet een ovenschaal in met een beetje boter of olie. Leg de zalmfilets hierin en bestrooi met wat komijn, paprikapoeder, peper en zout en wrijf dit er een beetje in. Zet de zalm ca 10 minuten in de oven. Snijd ondertussen de tomaatjes in vieren en de avocado in blokjes (voeg eventueel ook een beetje limoensap of citroensap toe tegen het verkleuren).

 Meng de zure room met het sap van de andere limoen en wat fijngehakte koriander. Bak ook de taco’s af in de oven volgens de verpakking. Haal de zalm uit de oven en trek met een vork in grove stukken. Vul de taco’s met de zalm, mango komkommer mengsel, avocado en tomaatjes. Of zet alles in aparte kommetjes op tafel en laat anderen zelf de taco's vullen. Serveer met de korianderdip en eventueel wat schijfjes jalapeno om het pittig te maken.

 Tip: ook lekker met zelfgemaakte tacosaus

107 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.