Ga naar de inhoud
Taco’s met zalm en mango

Taco’s met zalm en mango

Gevulde taco’s met kruidige zalm flakes en frisse komkommer en mango

20 M + 15 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 12 taco's
  • 125 gr zure room
  • 2 avocado’s
  • 0.5 komkommer
  • 450 gr verse zalm
  • 125 gr cherrytomaatjes
  • 275 gr mango
  • 2 limoenen
  • snuf paprikapoeder
  • Snuf komijn
  • verse koriander
  • Jalapeno pepers naar smaak
  • Boter of olie om in te vetten

Materialen

  • Ovenschaal

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de komkommer en mango in blokjes en meng door elkaar in een kom met het sap van 1 limoen. Zet zolang in de koelkast. Vet een ovenschaal in met een beetje boter of olie. Leg de zalmfilets hierin en bestrooi met wat komijn, paprikapoeder, peper en zout en wrijf dit er een beetje in. Zet de zalm ca 10 minuten in de oven. Snijd ondertussen de tomaatjes in vieren en de avocado in blokjes (voeg eventueel ook een beetje limoensap of citroensap toe tegen het verkleuren).


  2. Meng de zure room met het sap van de andere limoen en wat fijngehakte koriander. Bak ook de taco’s af in de oven volgens de verpakking. Haal de zalm uit de oven en trek met een vork in grove stukken. Vul de taco’s met de zalm, mango komkommer mengsel, avocado en tomaatjes. Of zet alles in aparte kommetjes op tafel en laat anderen zelf de taco’s vullen. Serveer met de korianderdip en eventueel wat schijfjes jalapeno om het pittig te maken.


  3. Tip: ook lekker met zelfgemaakte tacosaus