Taco’s met zalm en mango

Gevulde taco’s met kruidige zalm flakes en frisse komkommer en mango

Hoofdgerecht 20 min + 15 oventijd

ingrediënten

voor 3 personen

Materialen

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de komkommer en mango in blokjes en meng door elkaar in een kom met het sap van 1 limoen. Zet zolang in de koelkast. Vet een ovenschaal in met een beetje boter of olie. Leg de zalmfilets hierin en bestrooi met wat komijn, paprikapoeder, peper en zout en wrijf dit er een beetje in. Zet de zalm ca 10 minuten in de oven. Snijd ondertussen de tomaatjes in vieren en de avocado in blokjes (voeg eventueel ook een beetje limoensap of citroensap toe tegen het verkleuren).

  2. Meng de zure room met het sap van de andere limoen en wat fijngehakte koriander. Bak ook de taco’s af in de oven volgens de verpakking. Haal de zalm uit de oven en trek met een vork in grove stukken. Vul de taco’s met de zalm, mango komkommer mengsel, avocado en tomaatjes. Of zet alles in aparte kommetjes op tafel en laat anderen zelf de taco's vullen. Serveer met de korianderdip en eventueel wat schijfjes jalapeno om het pittig te maken.

  3. Tip: ook lekker met zelfgemaakte tacosaus

Heeft het gesmaakt?
115 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!