Ga naar de inhoud
Avocado pasta

Avocado pasta

Maak zelf deze romige pasta op basis van avocadosaus met (vega)spekjes en tomaatjes. Een heerlijk en makkelijk pastagerecht.

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 300 gr pasta
  • 200 crème fraîche ( light )
  • 3 avocado’s
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels citroensap
  • 100 gr (vega)spekjes
  • 250 gr cherrytomaatjes
  • 1 grote courgette
  • 2 handjes rucola
  • 1 snuf peper en zout
  • 4 eetlepels pijnboompitten

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de pasta gaar. Vang met het afgieten een kopje kookvocht op.


  2. Snijd de courgette in stukjes en indien nodig ook de spek in stukjes.


  3. Verhit een pan en bak eerst de spek licht krokant. Haal uit de pan en roerbak daarna de courgette ca. 5 minuutjes.


  4. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schil en doe het vruchtvlees in een blender of keukenmachine.


  5. Doe de knoflook, citroensap, crème fraîche en peper en zout erbij en blend tot een dikke puree. Voeg een beetje (begin met een paar eetlepels) van het pasta kookvocht toe en blend tot een gladde saus.


  6. Voeg de pasta toe aan de pan met courgette.


  7. Schep de saus erdoor.


  8. Halveer de tomaatjes en schep samen met de gebakken spek erdoor.


  9. Rooster de pijnboompitten.


  10. Serveer de avocado pasta met wat rucola en pijnboompitten.


  11. Tip: Ook lekker met wat feta of Parmezaanse kaas erover.