Paddenstoelen tartaar met hazelnoten
Feestelijke paddenstoelentartaar met balsamico en gebrande hazelnoten. Dit leuke voorgerecht heb je binnen 15 minuutjes al gemaakt.
15 M
Ingrediënten
Voor
-
200 gr paddenstoelen of kastanje champignons
-
1 kleine rode ui
-
1 lente ui
-
1 teentje knoflook
-
1 eetlepel balsamicoazijn
-
1 eetlepel balsamico
-
1 blokje roomboter
-
1 handje verse peterselie
-
2 eetlepels gebrande hazelnoten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Rooster de hazelnoten in een droge pan en zet apart.
-
Snijd de paddenstoelen fijn en ook de knoflook en rode ui.
-
Verhit de balsamicoazijn en boter in een pan een bak hierin de ui, knoflook en de paddenstoelen tot ze helemaal zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper.
-
De lente-ui snijd je in dunne ringen en de peterselie hak je fijn.
-
De helft van de lente-ui en de helft van de peterselie voeg je toe aan het paddenstoelen mengsel.
-
Zet een kookring (van 9-11 cm ongeveer) op een bordje en doe er de helft van het mengsel in. Druk goed aan en haal er dan vanaf zodat een tartaartje ontstaat. Top af met de balsamico, hazelnoten, overgebleven peterselie en lente ui.
Heeft het gesmaakt?
1 stem
Ook lekker