Thaise courgette noedels met omeletrol

Vegetarische en koolhydraatarme noedels van courgette in een Thaise marinade met een gebakken ei in de vorm van een omelet

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Materialen

Bereiding

 Maak van de courgette slierten d.m.v. de spirelli of koop een bak kant en klare courgette spaghetti (te koop de bij de grotere supermarkten). Hak de ui fijn en bak deze in een (wok)pan in een scheutje sesamolie. Hak de rode peper fijn en verwijder de zaadje. Houd een beetje apart voor de garnering en bak de rest mee met de ui. Voeg de wortels in plakjes toe. Voeg de gembersiroop, sojasaus en oestersaus toe aan de pan. Voeg dan ook de shiitake toe in plakjes en laat een paar minuutjes bakken. Klop de eieren los in een kom met een beetje peper en zout.

 Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan en schenk het eiermengsel hierin. Laat stollen en draai hem dan om. Bak ook de andere zijde van de omelet nog licht bruin. Voeg de courgetti toe aan de wokpan en bak 2 a 3 minuutjes mee. Schep op het laatst de cashewnoten er door. Serveer de courgette noedels met de opgerolde omelet. Garneer met wat ringetjes bosui, rode peper en wat sesamzaadjes.

205 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.