Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pittige pompoensoep

Een heerlijke oranje herfstsoep van wortel en pompoen met een pittige bite

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
materialen

Bereiding

 Snipper de ui, knoflook, gember en 1 rode peper fijn (voor een iets minder pittige variant houd je een halve rode peper aan). Fruit deze aan in een pan met een beetje olie en roer de kurkuma er door. Voeg de pompoen en wortel toe en bak deze een paar minuten mee.

 Voeg dan de bouillon toe en kook 15 minuutjes tot de groente zacht is. Pureer de soep met de staafmix fijn en roer de kokosmelk er door. Proef of de soep goed op smaak is en voeg eventueel een snufje peper en zout toe. Serveer de soep met wat verse peterselie en eventueel wat ringetjes rode peper.

 Iets anders proberen? Bekijk ook eens dit recept voor Franse uiensoep.

 Of bekijk het klassieke recept voor pompoensoep

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

×