Pittige pompoensoep
Een heerlijke oranje herfstsoep van wortel en pompoen met een pittig accentje
30 M
Ingrediënten
Voor personen
-
1 rode peper ( en extra voor garnering )
-
stukje gember ( naar smaak )
-
800 gr pompoen ( in blokjes )
-
1 ui
-
1 knoflook
-
250 ml kokosmelk
-
200 gr wortels ( in stukjes )
-
1250 ml groentebouillon
-
Snuf kurkuma
-
verse peterselie ( voor de garnering )
-
olie om te bakken
Materialen
-
Staafmixer
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snipper de ui, knoflook, gember en 1 rode peper fijn (voor een iets minder pittige variant houd je een halve rode peper aan). Fruit deze aan in een pan met een beetje olie en roer de kurkuma er door. Voeg de pompoen en wortel toe en bak deze een paar minuten mee.
-
Voeg dan de bouillon toe en kook 15 minuutjes of totdat de groente zacht zijn. Pureer de soep met de staafmixer fijn en roer de kokosmelk erdoor. Proef of de soep goed op smaak is en voeg eventueel een snufje peper en zout toe. Serveer de soep met wat verse peterselie en eventueel wat ringetjes rode peper.
-
Iets anders proberen? Bekijk ook eens dit recept voor Franse uiensoep.
-
Of bekijk het klassieke recept voor pompoensoep
Heeft het gesmaakt?
461 stemmen
Ook lekker