Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pittige pompoensoep

Een heerlijke oranje herfstsoep van wortel en pompoen met een pittige bite

Ingrediënten
  • 1 rode peper (en extra voor garnering)
  • Stukje gember
  • 800 gr pompoen in blokjes
  • 1 ui
  • 1 knoflook
  • 250 ml kokosmelk
  • 200 in wortel in stukken
  • 1250 ml bouillon
  • Snuf kurkuma
  • Verse peterselie (voor de garnering)
  • Olie om te bakken
materialen
  • Staafmixer

Bereiding
Snipper de ui, knoflook, gember en 1 rode peper fijn (voor een iets minder pittige variant houd je een halve rode peper aan). Fruit deze aan in een pan met een beetje olie en roer de kurkuma er door. Voeg de pompoen en wortel toe en bak deze een paar minuten mee.

pittige_pompoensoep_01.jpg
pittige_pompoensoep_02.jpg
pittige_pompoensoep_03.jpg

Voeg dan de bouillon toe en kook 15 minuutjes tot de groente zacht is. Pureer de soep met de staafmix fijn en roer de kokosmelk er door. Proef of de soep goed op smaak is en voeg eventueel een snufje peper en zout toe. Serveer de soep met wat verse peterselie en eventueel wat ringetjes rode peper.

Beoordeling (298 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst