Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pittige pompoensoep

Een heerlijke oranje herfstsoep van wortel en pompoen met een pittige bite

Ingrediënten
  • 1 rode peper (en extra voor garnering)
  • Stukje gember
  • 800 gr pompoen in blokjes
  • 1 ui
  • 1 knoflook
  • 250 ml kokosmelk
  • 200 in wortel in stukken
  • 1250 ml bouillon
  • Snuf kurkuma
  • Verse peterselie (voor de garnering)
  • Olie om te bakken
materialen
  • Staafmixer

Bereiding
Snipper de ui, knoflook, gember en 1 rode peper fijn (voor een iets minder pittige variant houd je een halve rode peper aan). Fruit deze aan in een pan met een beetje olie en roer de kurkuma er door. Voeg de pompoen en wortel toe en bak deze een paar minuten mee.

Voeg dan de bouillon toe en kook 15 minuutjes tot de groente zacht is. Pureer de soep met de staafmix fijn en roer de kokosmelk er door. Proef of de soep goed op smaak is en voeg eventueel een snufje peper en zout toe. Serveer de soep met wat verse peterselie en eventueel wat ringetjes rode peper.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×