Pittige pompoensoep

Een heerlijke oranje herfstsoep van wortel en pompoen met een pittig accentje

Voorgerecht 30 min

ingrediënten

voor 6 personen

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snipper de ui, knoflook, gember en 1 rode peper fijn (voor een iets minder pittige variant houd je een halve rode peper aan). Fruit deze aan in een pan met een beetje olie en roer de kurkuma er door. Voeg de pompoen en wortel toe en bak deze een paar minuten mee.

  2. Voeg dan de bouillon toe en kook 15 minuutjes of totdat de groente zacht zijn. Pureer de soep met de staafmixer fijn en roer de kokosmelk erdoor. Proef of de soep goed op smaak is en voeg eventueel een snufje peper en zout toe. Serveer de soep met wat verse peterselie en eventueel wat ringetjes rode peper.

  3. Iets anders proberen? Bekijk ook eens dit recept voor Franse uiensoep.

  4. Of bekijk het klassieke recept voor pompoensoep

Heeft het gesmaakt?
460 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!