Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Toast met ricotta en gegrilde perzik

De verrassende combinatie van ricotta, gegrilde wilde perzik en honing is heerlijk op geroosterd brood

Ingrediënten
  • 4 sneetjes brood
  • 250 gr ricotta
  • 2 wilde perziken
  • 1 eetlepel tijm
  • Handje tuinkers
  • honing
  • olijfolie
  • Snuf peper en zout
Benodigdheden
  • Grillpan

Bereiding
Besmeer de sneetjes brood dun met olijfolie en rooster ze in de grillpan totdat ze wat krokant zijn. Snijd de perziken in dunne partjes en grill ze in de grillpan totdat ze mooie grillstrepen hebben.

toast-met-ricotta-en-gegrilde-perzik-stap-1.jpg
toast-met-ricotta-en-gegrilde-perzik-stap-2.jpg
toast-met-ricotta-en-gegrilde-perzik-stap-3.jpg

Roer de tijm, peper en zout door de ricotta en besmeer de sneetjes brood hiermee. Leg er wat stukjes perzik op en maak af met een scheutje honing en wat tuinkers.

Beoordeling (8 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x oranje recepten
  • Hapjes
Oranje kroontjes met abrikoosjes
  • Hapjes
Oranje kaasballetjes
  • Gebak en taart
Oranje feesttaart

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Risotto met witte asperges en zalm
Asperge salade met geitenkaas
Zomerse noedelsalade met garnalen en mango
Quiche met gerookte zalm en asperges
Asperge salade met Hollandse garnaal