Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Tonijntartaar met balsamico

Mooie starter van je kerstdiner: tartaar van rauwe tonijn met ricotta, balsamico en pijnboompitten

Ingrediënten 
4 sneetjes brood
320 gr rauwe verse tonijn
2 bosuitjes
4 eetlepels ricotta
Rasp van 1 citroen
Waterkerst voor garnering
Balsamico creme
Peper en zout
2 eetl geroosterde pijnboompitten
 
Materialen
Kookring
 
Bereiding
Snijd de tonijn en bosui fijn, meng met een beetje peper en zout door elkaar. Rooster het brood in een pan, oven of broodrooster in een paar minuten krokant. Druk met de kookring een rondje uit het brood en verplaatst naar een bord.
 
tonijntartaar met ricotta 01
tonijntartaar met ricotta 01
tonijntartaar met ricotta 01
tonijntartaar met ricotta 01
Vul de kookring met de tonijn (houd rekening met 4 porties). Druk met een lepeltje aan en haal voorzichtig, met tegendruk van het lepeltje, de ring naar boven. Schep een eetlepel ricotta er op. Verdeel wat citroenrasp en waterkers over de ricotta. Maak met de balsamicocreme een rondje om de tartaar. Bestrooi met een paar pijnboompitten.
 

Het liefst direct serveren na het bereiden, en anders afgedekt max 3 uur in de koelkast bewaren.

 

Kerst recepten

Op zoek naar een lekker recept voor het kerstdiner of kerstontbijt? Hier vind je bijna 300 leuke en feestelijke kerstrecepten! Van een klassiek voorgerecht zoals zalmbonbons en carpaccio tot een hoofdgerecht van geroosterde kip of een rollade uit de oven. En vergeet het dessert zoals een chocolade mousse of een ijstaart niet. Maar ook kerstgerechten zoals zalm in filodeeg, gevulde varkenshaas en portobello met risotto vind je terug. Allemaal makkelijk om te maken en stap voor stap uit gelegd en voor elk budget. Maar ook voor vegetarische kerstrecepten ben je hier aan het juiste adres, wat dacht je bijvoorbeeld van een vegetarische wellington of ravioli met truffel!

×

 Cadeau-tip!

Bestel nu het LeukeRecepten kookboek!

Met meer dan 100 leuke en makkelijke recepten! Prijs: €20,99