Ga naar de inhoud
Tonijntartaar met balsamico

Tonijntartaar met balsamico

Mooi voorgerecht voor je diner: tartaar van rauwe tonijn met ricotta, balsamico en pijnboompitten. Een lekkere combi van romige, hartige en krokante smaken op 1 bord.

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor personen

  • 4 sneetjes brood
  • 320 gr rauwe verse tonijn
  • 2 bosuitjes
  • 4 eetlepels ricotta
  • 1 citroen ( rasp )
  • Balsamico crème
  • 1 snuf peper en zout
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
  • waterkers ( voor garnering )

Benodigdheden

  • Kookring

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de tonijn en bosui fijn, meng met een beetje peper en zout door elkaar.


  2. Rooster het brood in een pan, oven of broodrooster in een paar minuten krokant. Druk met de kookring een rondje uit het brood en verplaatst naar een bord.


    tonijntartaar met ricotta 01 tonijntartaar met ricotta 01 tonijntartaar met ricotta 01
  3. Vul de kookring met de tonijn (houd rekening met 4 porties). Druk met een lepeltje aan en haal voorzichtig, met tegendruk van het lepeltje, de ring naar boven. Schep een eetlepel ricotta er op. Verdeel wat citroenrasp en waterkers over de ricotta.


  4. Maak met de balsamicocrème een rondje om de tartaar. Bestrooi met een paar pijnboompitten.


  5. Het liefst direct serveren na het bereiden, en anders afgedekt max 3 uur in de koelkast bewaren.