Tonijntartaar met balsamico

Mooie starter van je kerstdiner: tartaar van rauwe tonijn met ricotta, balsamico en pijnboompitten

Ingrediënten 
4 sneetjes brood
320 gr rauwe verse tonijn
2 bosuitjes
4 eetlepels ricotta
Rasp van 1 citroen
Waterkerst voor garnering
Balsamico creme
Peper en zout
2 eetl geroosterde pijnboompitten
 
Materialen
Kookring
 
Bereiding
Snijd de tonijn en bosui fijn, meng met een beetje peper en zout door elkaar. Rooster het brood in een pan, oven of broodrooster in een paar minuten krokant. Druk met de kookring een rondje uit het brood en verplaatst naar een bord.
 
tonijntartaar met ricotta 01
tonijntartaar met ricotta 01
tonijntartaar met ricotta 01
tonijntartaar met ricotta 01
Vul de kookring met de tonijn (houd rekening met 4 porties). Druk met een lepeltje aan en haal voorzichtig, met tegendruk van het lepeltje, de ring naar boven. Schep een eetlepel ricotta er op. Verdeel wat citroenrasp en waterkers over de ricotta. Maak met de balsamicocreme een rondje om de tartaar. Bestrooi met een paar pijnboompitten.
 

Het liefst direct serveren na het bereiden, en anders afgedekt max 3 uur in de koelkast bewaren.

 

Vind je dit leuk?
151 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!