Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Tonijntartaar met balsamico

Mooie starter van je kerstdiner: tartaar van rauwe tonijn met ricotta, balsamico en pijnboompitten

Ingrediënten 
4 sneetjes brood
320 gr rauwe verse tonijn
2 bosuitjes
4 eetlepels ricotta
Rasp van 1 citroen
Waterkerst voor garnering
Balsamico creme
Peper en zout
2 eetl geroosterde pijnboompitten
 
Materialen
Kookring
 
Bereiding
Snijd de tonijn en bosui fijn, meng met een beetje peper en zout door elkaar. Rooster het brood in een pan, oven of broodrooster in een paar minuten krokant. Druk met de kookring een rondje uit het brood en verplaatst naar een bord.
 
tonijntartaar met ricotta 01
tonijntartaar met ricotta 01
tonijntartaar met ricotta 01
tonijntartaar met ricotta 01
Vul de kookring met de tonijn (houd rekening met 4 porties). Druk met een lepeltje aan en haal voorzichtig, met tegendruk van het lepeltje, de ring naar boven. Schep een eetlepel ricotta er op. Verdeel wat citroenrasp en waterkers over de ricotta. Maak met de balsamicocreme een rondje om de tartaar. Bestrooi met een paar pijnboompitten.
 

Het liefst direct serveren na het bereiden, en anders afgedekt max 3 uur in de koelkast bewaren.

 

Beoordeling (77 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Amandelstaaf

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst