Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Tortellini met ratatouille

Gevulde pasta met een heerlijke tomatensaus met lekker veel groenten. Vegetarisch en makkelijk!

Ingrediënten
  • 400 - 500 gr verse tortellini pasta (bv kaas/walnoot van de AH)
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 2 theelepels provinciaalse kruiden
  • peper en zout
  • 75 gr parmezaanse kaas
  • olie om te bakken

Bereiding
Snipper de ui en knoflook. Verhit een beetje olie in een pan en fruit de ui en knoflook hierin aan. Snijd de paprika, courgette en aubergine in blokjes. Voeg eerst de paprika, een paar minuten later de courgette en weer een paar minuten later de aubergine toe. Breng de groenten op smaak met de provinciaalse kruiden, peper en zout.

Als de groente beetgaar zijn voeg je de tomatenblokjes toe en laat je de ratatouille nog 10 min stoven. Kook ondertussen de pasta gaar in een grote pan met water. Proef of de saus goed op smaak is. Serveer de tortellini met de ratatouille saus en wat parmezaanse kaas.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×