Tortellini met ratatouille
Gevulde pasta met een heerlijke tomatensaus met lekker veel groenten. Vegetarisch en makkelijk!
45 M
Ingrediënten
Voor personen
-
400 - 500 gr verse tortellini pasta ( vega )
-
1 courgette
-
1 aubergine
-
1 paprika
-
1 teentje knoflook
-
1 ui
-
400 gr tomatenblokjes ( blik )
-
2 theelepels Provençaalse kruiden
-
peper en zout
-
75 gr Parmezaanse kaas
-
olie om te bakken
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snipper de ui en knoflook. Verhit een beetje olie in een pan en fruit de ui en knoflook hierin aan.
-
Snijd de paprika, courgette en aubergine in blokjes. Voeg eerst de aubergine, een paar minuten later de courgette en weer een paar minuten later de paprika toe aan de pan. Breng de groenten op smaak met de provinciaalse kruiden, peper en zout.
-
Als de groente beetgaar zijn voeg je de tomatenblokjes toe en laat je de ratatouille nog 10 min stoven.
-
Kook ondertussen de pasta gaar in een grote pan met water.
-
Proef of de saus goed op smaak is. Serveer de tortellini met de ratatouille saus en wat Parmezaanse kaas.
-
Tip: Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.
Heeft het gesmaakt?
54 stemmen
Ook lekker