Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Tortellini met ratatouille

Gevulde pasta met een heerlijke tomatensaus met lekker veel groenten. Vegetarisch en makkelijk!

Ingrediënten
  • 400 - 500 gr verse tortellini pasta (bv kaas/walnoot van de AH)
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 2 theelepels provinciaalse kruiden
  • peper en zout
  • 75 gr parmezaanse kaas
  • olie om te bakken

Bereiding
Snipper de ui en knoflook. Verhit een beetje olie in een pan en fruit de ui en knoflook hierin aan. Snijd de paprika, courgette en aubergine in blokjes. Voeg eerst de paprika, een paar minuten later de courgette en weer een paar minuten later de aubergine toe. Breng de groenten op smaak met de provinciaalse kruiden, peper en zout.

tortellini_met_ratatouille_01.jpg
tortellini_met_ratatouille_02.jpg
tortellini_met_ratatouille_03.jpg

Als de groente beetgaar zijn voeg je de tomatenblokjes toe en laat je de ratatouille nog 10 min stoven. Kook ondertussen de pasta gaar in een grote pan met water. Proef of de saus goed op smaak is. Serveer de tortellini met de ratatouille saus en wat parmezaanse kaas.

Beoordeling (44 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x herfst recepten
  • Hoofdgerecht
Paddestoelenquiche
  • Hoofdgerecht
Herfstsalade met pompoen
  • Hoofdgerecht
Tagliatelle stroganoff

Ovenschotels

Bekijk hier lekkere ovenschotels met rijst, pasta of aardappelen zoals een recept voor makkelijke pastaschotel, een gezonde groenteschotel of romige kip met rijst uit de oven.

Ovenschotel met bacon en ui
Quinoa ovenschotel met kip en cashewnoten
Traditionele aardappelgratin
Nacho ovenschotel met pulled chicken
Ovenschotel aardappel chili