Tortellini met ratatouille

Gevulde pasta met een heerlijke tomatensaus met lekker veel groenten. Vegetarisch en makkelijk!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Snipper de ui en knoflook. Verhit een beetje olie in een pan en fruit de ui en knoflook hierin aan.

Snijd de paprika, courgette en aubergine in blokjes. Voeg eerst de aubergine, een paar minuten later de courgette en weer een paar minuten later de paprika toe aan de pan. Breng de groenten op smaak met de provinciaalse kruiden, peper en zout.

Als de groente beetgaar zijn voeg je de tomatenblokjes toe en laat je de ratatouille nog 10 min stoven.

Kook ondertussen de pasta gaar in een grote pan met water.

Proef of de saus goed op smaak is. Serveer de tortellini met de ratatouille saus en wat Parmezaanse kaas.

Tip: Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.

51 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!