Tortellini met verse spinazie
Maak je volgende diner een hit met dit heerlijke tortellini met verse spinazie gerecht! Perfect gebakken spek en romige pestosaus. Geef je kookkunsten een boost met dit verrukkelijke Italiaans geïnspireerde recept. Kaasachtig, warm, vers en vol van smaak.
25 M
Ingrediënten
Voor personen
-
220 gr tortellini pasta
-
200 gr spinazie
-
125 gr cherrytomaatjes
-
1 ui
-
200 ml kookroom
-
50 gr Parmezaanse kaas
-
verse basilicum
-
2 eetlepels pesto ( zelfgemaakt )
-
150 gr spekjes ( vega )
-
Snuf zwarte peper
-
olie of boter om te bakken
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Kook de tortellini beetgaar.
-
Hak de ui fijn en fruit deze in een pan met een klein beetje olie of boter.
-
Voeg de spekjes toe en bak deze licht krokant. Doe de verse spinazie erbij en laat deze slinken.
-
Giet de kookroom erbij en voeg de parmezaanse kaas geraspt toe en roer door elkaar.
-
Breng het spinaziemengsel op smaak met peper en eventueel een klein beetje zout.
-
Schep de gekookte tortellini door de spinaziesaus. Voeg ook de pesto en wat verse basilicum toe. Halveer de cherrytomaatjes en schep deze op het laatst door de pasta.
-
Serveer de pasta eventueel met wat extra Parmezaanse kaas
Heeft het gesmaakt?
182 stemmen
Ook lekker