Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Tosti met falafel

Deze vegetarische tosti met een Arabische twist van falafel, hummus en spinazie moet je een keer proberen!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

Verhit de olie in een koekenpan. Bak de balletjes falafel (kant en klaar) 3 minuutjes in de pan.

Besmeer 2 sneetjes brood met hummus. Leg hier de balletjes falafel op. Snijd de gegrilde paprika in reepjes en verdeel over het brood samen met de feta. Verdeel een beetje spinazie er over.

Dek af met de andere helften brood en druk iets aan. Grill de tosti’s met falafel ca. 4 minuutjes in een contactgrill of tosti ijzer.

Tip: deze falafel is lekker als lunch, maar ook als avondmaal met een salade of soepje er bij

Tosti met falafel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

×