Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Turkse gehaktspies

Heerlijke gekruide spies van kipgehakt voor op de barbecue, geserveerd met een yoghurt knoflooksaus

Ingrediënten
500 gr kipgehakt
1 sjalotje
Snufje komijn
Snufje paprikapoeder
Snufje nootmuskaat
Peper en zout
Verse peterselie
1 ei
30 gr paneermeel
 
Saus:
250 ml Griekse of Bulgaarse yoghurt
2 teentjes knoflook
3 eetl mayonaise
Verse peterselie
 
Materialen
Spiezen
 
Bereiding
Hak het sjalotje en de peterselie heel fijn en meng samen met het ei en paneermeel door het gehakt. Als het gehakt nog erg plakkerig is dan kun je nog een beetje paneermeel toevoegen. Breng het gehakt op smaak met de kruiden. Verdeel het gehakt in ongeveer 8 porties en maak er worstjes van. Rijg deze aan spiesen en druk ze rondom een beetje aan zodat ze goed vast zitten. Dek ze af en bewaar ze zolang in de koelkast.
 
Meng de yoghurt met de mayonaise. Pers de knoflook en hak de peterselie fijn en roer door de saus.
Bak de gehaktspiezen op de barbecue in ongeveer 10 minuten bruin. Serveer de spiesen met de yoghurtsaus en eventeel een frisse salade. Geen lekker weer buiten? je kunt ze ook bakken in een grillpan. 
 
 

Voorgerechten

Het diner begint pas echt goed met een lekker voorgerecht. Hier vind je voorgerechten die perfect aansluiten op je diner. Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, het moet smaken naar meer. Populaire voorgerechten zijn salade met geitenkaas, pittige gamba's, courgettesoep, bruschetta's en spaghetti aglio olio.

×