Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Turkse gehaktspies

Heerlijke gekruide spies van kipgehakt voor op de barbecue, geserveerd met een yoghurt knoflooksaus

Ingrediënten
500 gr kipgehakt
1 sjalotje
Snufje komijn
Snufje paprikapoeder
Snufje nootmuskaat
Peper en zout
Verse peterselie
1 ei
30 gr paneermeel
 
Saus:
250 ml Griekse of Bulgaarse yoghurt
2 teentjes knoflook
3 eetl mayonaise
Verse peterselie
 
Materialen
Spiezen
 
Bereiding
Hak het sjalotje en de peterselie heel fijn en meng samen met het ei en paneermeel door het gehakt. Als het gehakt nog erg plakkerig is dan kun je nog een beetje paneermeel toevoegen. Breng het gehakt op smaak met de kruiden. Verdeel het gehakt in ongeveer 8 porties en maak er worstjes van. Rijg deze aan spiesen en druk ze rondom een beetje aan zodat ze goed vast zitten. Dek ze af en bewaar ze zolang in de koelkast.
 
Meng de yoghurt met de mayonaise. Pers de knoflook en hak de peterselie fijn en roer door de saus.
Bak de gehaktspiezen op de barbecue in ongeveer 10 minuten bruin. Serveer de spiesen met de yoghurtsaus en eventeel een frisse salade. Geen lekker weer buiten? je kunt ze ook bakken in een grillpan. 
 
 

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×
+
Bewaar deze site als app-icoon op je beginscherm:
klik en kies 'Zet op beginscherm'.