Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Turkse gehaktspies

Heerlijke gekruide spies van kipgehakt voor op de barbecue, geserveerd met een yoghurt knoflooksaus

Ingrediënten
500 gr kipgehakt
1 sjalotje
Snufje komijn
Snufje paprikapoeder
Snufje nootmuskaat
Peper en zout
Verse peterselie
1 ei
30 gr paneermeel
 
Saus:
250 ml Griekse of Bulgaarse yoghurt
2 teentjes knoflook
3 eetl mayonaise
Verse peterselie
 
Materialen
Spiezen
 
Bereiding
Hak het sjalotje en de peterselie heel fijn en meng samen met het ei en paneermeel door het gehakt. Als het gehakt nog erg plakkerig is dan kun je nog een beetje paneermeel toevoegen. Breng het gehakt op smaak met de kruiden. Verdeel het gehakt in ongeveer 8 porties en maak er worstjes van. Rijg deze aan spiesen en druk ze rondom een beetje aan zodat ze goed vast zitten. Dek ze af en bewaar ze zolang in de koelkast.
 
Meng de yoghurt met de mayonaise. Pers de knoflook en hak de peterselie fijn en roer door de saus.
Bak de gehaktspiezen op de barbecue in ongeveer 10 minuten bruin. Serveer de spiesen met de yoghurtsaus en eventeel een frisse salade. Geen lekker weer buiten? je kunt ze ook bakken in een grillpan. 
 
 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×