Ga naar de inhoud
Turkse gehaktspies

Turkse gehaktspies

Heerlijke gekruide spies van kipgehakt voor op de barbecue, geserveerd met een yoghurt knoflooksaus.

25 M + 10 M bakken

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 500 gr kipgehakt
  • 1 sjalotje
  • 1 snuf komijn
  • 1 snuf paprikapoeder
  • 1 snuf nootmuskaat
  • peper en zout
  • verse peterselie
  • 1 ei
  • 30 gr paneermeel

Saus

  • 250 ml Griekse of Bulgaarse yoghurt
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels mayonaise
  • verse peterselie

Benodigdheden

  • Spiezen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Hak het sjalotje en de peterselie heel fijn en meng samen met het ei en paneermeel door het gehakt. Als het gehakt nog erg plakkerig is dan kun je nog een beetje paneermeel toevoegen. Breng het gehakt op smaak met de kruiden.


  2. Verdeel het gehakt in ongeveer 8 porties en maak er worstjes van. Rijg deze aan spiesen en druk ze rondom een beetje aan zodat ze goed vast zitten. Dek ze af en bewaar ze zolang in de koelkast.


  3. Meng de yoghurt met de mayonaise. Pers de knoflook en hak de peterselie fijn en roer door de saus.


  4. Bak de gehaktspiezen op de barbecue in ongeveer 10 minuten bruin. Serveer de spiesen met de yoghurtsaus en eventeel een frisse salade. Geen lekker weer buiten? je kunt ze ook bakken in een grillpan.