Roze koeken

Geniet van deze makkelijke zelfgemaakte roze koeken met een zachte, luchtige textuur en een heerlijk glazuurlaagje. Het amandelspijs geeft ze lekker veel smaak, en versier ze met een roze glazuur gemaakt van poedersuiker en bietensap.

Bakrecept 30 min + 15 min oventijd

ingrediënten

voor 12 stuks

Glazuur:

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 170 graden.

  2. Doe de boter in een kom en mix romig met de suiker, amandelspijs, zout en vanille. Voeg dan de eieren een voor een toe en mix erdoor. Doe als laatste het bakmeel erbij en mix kort maar goed door.

  3. Vet een muffinvorm goed in. Verdeel het beslag over de vormpjes maar vul ze tot ongeveer ⅓ en niet meer dan de helft. Bak ze 15 a 20 minuten in de oven gaar.

  4. Haal ze uit de oven, mochten ze iets bol zijn, kun je ze met de bolle kant van een lepel iets platter duwen. Laat geheel afkoelen

  5. Meng de poedersuiker met bietensap en eventueel nog wat extra kleurstof om de kleur nog wat dieper te maken. Besmeer de koeken royaal met de glazuurlaag en laat deze verder hard worden.

  6. Tip: bewaar de roze koeken in een afgesloten trommel op een droge en koele plek, maximaal 3 a 4 dagen.

Heeft het gesmaakt?
23 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!