Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Varkenshaas met brie

 
Varkenshaas gevuld met brie en ananas in een krokant jasje
 
Ingrediënten
500 gr varkenshaas in 4 stukken
100 gr roombrie
2 schijfjes ananas uit blik
4 plakjes bladerdeeg
Boter
1 ei
1 theel tijm
Peper en zout
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en snijd de ananas in kleine stukjes. Bestrooi de varkenshaas met peper en zout. Verhit een heel klein klontje boter in de pan en bak de varkenshaas in 5 minuten aan alle zijde bruin. Haal hem uit de pan en laat even rusten. Snijd de varkenshaas door de lengte bijna doormidden en vul met een flink stuk roombrie, stukjes ananas en tijm. Rol de plakjes bladerdeeg eventueel nog wat uit met een deegroller en wikkel ze om de varkenshaas en druk de randen goed dicht. Klop het ei los en bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg. Leg de varkenshaas op een ingevette bakplaat of op bakpapier en bak in 20 minuten mooi bruin. Lekker met aardappeltjes en salade. 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×