Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Varkenshaas met brie

 
Varkenshaas gevuld met brie en ananas in een krokant jasje
 
Ingrediënten
500 gr varkenshaas in 4 stukken
100 gr roombrie
2 schijfjes ananas uit blik
4 plakjes bladerdeeg
Boter
1 ei
1 theel tijm
Peper en zout
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en snijd de ananas in kleine stukjes. Bestrooi de varkenshaas met peper en zout. Verhit een heel klein klontje boter in de pan en bak de varkenshaas in 5 minuten aan alle zijde bruin. Haal hem uit de pan en laat even rusten. Snijd de varkenshaas door de lengte bijna doormidden en vul met een flink stuk roombrie, stukjes ananas en tijm. Rol de plakjes bladerdeeg eventueel nog wat uit met een deegroller en wikkel ze om de varkenshaas en druk de randen goed dicht. Klop het ei los en bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg. Leg de varkenshaas op een ingevette bakplaat of op bakpapier en bak in 20 minuten mooi bruin. Lekker met aardappeltjes en salade. 

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×