Varkenshaas met mosterdsaus

Makkelijk zelf te maken: malse stukjes varkenshaas met een romige mosterdsaus

Ingredienten
600 gr varkenshaas
1 theel grove pittige mosterd
Scheut witte zijn
1 sjalotje
75 gr creme fraiche
30 gr boter
20 gr bloem
Peper en zout
2 bosuitjes
 
Bereiding
Bestrooi met vlees met een beetje peper en zout. Verhit de boter in een pan en bak de varkenshaas ca 3 minuten rondom aan. Zet het vuur klein en laat de varkenshaas nog 15 minuten zachtjes bakken, keer af en toe om. Het middelste gedeelte van het vlees mag nog rose zijn. Dunnere stukken van de varkenshaas mogen daarom ook iets korter gebakken worden. Wikkel het vlees in aluminiumfolie zodat het nog iets verder kan garen en warm blijft.
 
varkenshaas met mosterdsaus 01varkenshaas met mosterdsaus 01varkenshaas met mosterdsaus 01 varkenshaas met mosterdsaus 01
Roer het vet in de pan los en verwijder eventueel grote aangebakken stukjes. Fruit het fijngesneden sjalotje hierin. Als er niet veel vet meer in de pan zit voeg je een extra klontje boter toe. Roer met een garde de bloem er door zodat er een roux ontstaat. Giet een scheutje wijn toe en laat de saus al roerend indikken tot gewenste dikte.
 
varkenshaas met mosterdsaus 01varkenshaas met mosterdsaus 01varkenshaas met mosterdsaus 01 varkenshaas met mosterdsaus 01
Roer de mosterd en creme fraiche toe en breng op smaak met een snufje peper en zout. Snijd de varkenshaas in plakken en giet de mosterdsaus er over. Snijd de bosui in ringetjes en verdeel over het vlees. Lekker met aardappeltjes en groenten.
 
92 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.