Varkenshaas met mosterdsaus

Makkelijk zelf te maken: malse stukjes varkenshaas met een romige mosterdsaus

Ingredienten
600 gr varkenshaas
1 theel grove pittige mosterd
Scheut witte zijn
1 sjalotje
75 gr creme fraiche
30 gr boter
20 gr bloem
Peper en zout
2 bosuitjes
 
Bereiding
Bestrooi met vlees met een beetje peper en zout. Verhit de boter in een pan en bak de varkenshaas ca 3 minuten rondom aan. Zet het vuur klein en laat de varkenshaas nog 15 minuten zachtjes bakken, keer af en toe om. Het middelste gedeelte van het vlees mag nog rose zijn. Dunnere stukken van de varkenshaas mogen daarom ook iets korter gebakken worden. Wikkel het vlees in aluminiumfolie zodat het nog iets verder kan garen en warm blijft.
 
varkenshaas met mosterdsaus 01varkenshaas met mosterdsaus 01varkenshaas met mosterdsaus 01 varkenshaas met mosterdsaus 01
Roer het vet in de pan los en verwijder eventueel grote aangebakken stukjes. Fruit het fijngesneden sjalotje hierin. Als er niet veel vet meer in de pan zit voeg je een extra klontje boter toe. Roer met een garde de bloem er door zodat er een roux ontstaat. Giet een scheutje wijn toe en laat de saus al roerend indikken tot gewenste dikte.
 
varkenshaas met mosterdsaus 01varkenshaas met mosterdsaus 01varkenshaas met mosterdsaus 01 varkenshaas met mosterdsaus 01
Roer de mosterd en creme fraiche toe en breng op smaak met een snufje peper en zout. Snijd de varkenshaas in plakken en giet de mosterdsaus er over. Snijd de bosui in ringetjes en verdeel over het vlees. Lekker met aardappeltjes en groenten.
 
89 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.