Chocolade pannenkoeken
Lekkere chocolade pannenkoeken gemaakt met chocolademelk, gevuld met room, banaan en, je raadt het nooit, nog meer chocolade.
20 M
Ingrediënten
Voor stuks
-
200 gr bloem
-
2 eieren
-
350 ml chocolademelk
-
Snuf zout
-
2 eetlepels cacao
-
1 theelepel bakpoeder
Vulling
-
1 banaan
-
250 ml slagroom
-
chocoladesaus
-
Nootjes
-
verse frambozen
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Doe de bloem, bakpoeder en cacao in een kom en voeg een snufje zout hieraan toe. Maak een kuiltje in het midden en kluts de eieren erin.
-
Voeg ongeveer ¼ van de chocolademelk erbij en mix dan tot een gladde massa. Voeg dan beetje bij beetje de rest van de chocolademelk toe en mix tot een egaal beslag.
-
Verhit een beetje boter in een pan. Voeg met een soeplepel een schep chocolade beslag in de (pannenkoeken)pan en laat uitvloeien. Als de bovenzijde droog is, of te wel gestold is, en de onderkant een mooi kleurtje heeft kun je hem omdraaien met een spatel of met een deksel van een pan. Herhaal dit met de rest van de pannenkoeken.
-
Laat de pannenkoeken (iets) afkoelen en schep er wat slagroom op. Leg er wat schijfjes banaan en frambozen op en bestrooi met nootjes. Drizzel er nog wat chocoladesaus over.
-
Tip: Maak de chocoladesaus gemakkelijk zelf door 125 ml slagroom aan de kook te brengen. Haal van het vuur en smelt er 100 gr fijngehakte pure chocolade in. Blijf roeren tot het een saus wordt. Liever melkchocolade? Dat kan ook.
Heeft het gesmaakt?
36 stemmen
Ook lekker