Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Vega linzen burger

Deze vegetarische burgers met linzen en wortel zijn lekker, gezond en ideaal voor een dagje geen vlees

 
Ingredienten
400 gr linzen uit blik, uitgelekt
1 sjalotje
1 teentje knoflook
1 ei
½ eetlepel citroensap
40 gr gerpaste kaas
100 gr wortel
75 a 100 gr paneermeel
verse koriander
peper en zout
snuf cayennepeper
olie of boter om te bakken
 
4 broodjes
50 gr feta
handje sla
3 tomaten
 
Materialen
Keukenmachine
 
Bereiding
Doe de wortel, sjalot en knoflook in een keukenmachine en maal iets fijn. Voeg dan de linzen, citroensap, koriander en kaas toe en maal tot een fijne massa (of iets grover als je dat lekkerder vind).
 
vega burger 01
vega burger 01
vega burger 01
Doe het mengsel in een kom en voeg het ei, peper, zout en cayennepeper toe. Schep dan het paneermeel er door tot het een stevige massa ontstaat. Vorm 3 of 4 burgers van het mengsel. Laat de burgers minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast (bestrooi het bordje eventueel met een beetje extra paneermeel om plakken te voorkomen).
 
vega burger 01
vega burger 01
vega burger 01
Verhit wat olie of boter in een koekenpan en bak de burgers in ca 8 minuten mooi bruin. Snijd de broodjes open en leg de burger er op. Verdeel wat plakjes tomaat, sla en feta over de vega burger.
 
Beoordeling (89 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel