Ga naar de inhoud
Groenteburgers maken

Groenteburgers maken

Zelf hamburgers maken met groenten en peulvruchten is zo onwijs makkelijk en ook nog eens een stuk lekkerder dan die uit de supermarkt en bovendien vegan. Heerlijk op een broodje of met jouw favoriete groenten en/of een salade.

10 M + 30 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Vegetarisch recept Glutenvrij recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor burgers

  • 2 grote wortels
  • 265 gr kikkererwten ( uit blik )
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 150 gr havermout
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 0.5 theelepel gemalen zwarte peper
  • zout naar smaak
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 20 gr walnoten
  • 6 broodjes naar keuze ( of 8 )
  • Toppings naar keuze
  • Saus naar keuze

Benodigdheden:

  • Rasp
  • Keukenmachine
  • Bakkwastje
  • bakplaat bekleed met bakpapier

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Spoel en rasp de wortels en doe het in een bakje. Spoel ook de kikkererwten goed af en dep deze droog met een theedoek.


  2. Snijd de ui en knoflook in stukken. Doe ze samen met de geraspte wortel, kikkererwten, havermout, tomatenpuree, kruiden en walnoten in de keukenmachine en mix het tot een stevige massa. Je zou er nu makkelijk burgers van moeten kunnen maken. Is het te plakkerig? Voeg dan extra havermout toe.


  3. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de plaat met bakpapier.


  4. Maak met je handen 6-8 burgers en leg ze op de bakplaat. Gebruik een kwastje om ze in te vetten met een beetje olie.


  5. Bak de burgers 30 minuten in de oven. Draai ze halverwege om.


  6. Snijd de broodjes open en besmeer ze met jouw favoriete saus. Leg er de burgers op en voeg jouw favoriete toppings toe. Serveer met (zoete) aardappel frietjes en/of een salade.


  7. Bewaar de burgers 3-4 dagen in de koelkast of vries ze tot 2 maanden in.