Vegetarische mini saucijzenbroodjes

Deze vegetarische mini saucijzenbroodjes zonder vlees hebben een heerlijke vulling van linzen en champignons

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Materialen

Bereiding

 Hak de ui en knoflook fijn en snijd de champignons in stukken. Bak dit alles in een pan met een klein beetje boter of olie. Voeg halverwege de sojasaus toe. Laat het meeste voht verdampen in de pan of giet de champignons af. Doe vervolgens in een keukenmachine. Voeg de tomatenpuree, linzen en peterselie toe en meng door elkaar tot een massa. Voeg het paneermeel toe en meng er nog kort doorheen. Mocht het mengsel nog erg vochtig zijn kun je wat extra paneermeel toevoegen. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.

 Verwarm de oven op 200 graden. Neem een velletje bladerdeeg en verdeel daar een flinke schep van het champignonmengsel op aan een zijde over de hele breedte. Vouw de andere helft van het deeg erover en druk vast met vork. Snijd het rolletje in 3 gelijke stukken. Leg de gevulde mini saucijzenbroodjes op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk ze met ei. Bak ze in de oven ca. 20 tot 25 minuten tot ze goudbruin zijn.

 

 Tip: Vervang het ei door maizena gemengd met een beetje water voor een vegan snack (check ook of het bladerdeeg vegan is)

 

  Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

26 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.