Vegetarische mini saucijzenbroodjes
Deze vegetarische mini saucijzenbroodjes zonder vlees hebben een heerlijke vulling van linzen en champignons
30 M + 25 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
6 vellen bladerdeeg ( of 1 rol vers bladerdeeg )
-
1 teen knoflook
-
1 ei ( of maizena )
-
1 ui
-
250 gr kastanjechampignons
-
200 gr linzen ( uit zak )
-
1 eetlepel paneermeel
-
1 eetlepel tomatenpuree
-
1 eetlepel sojasaus
-
verse peterselie
Materialen
-
Bakplaat met bakpapier
-
Keukenmachine
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Hak de ui en knoflook fijn en snijd de champignons in stukken. Bak dit alles in een pan met een klein beetje boter of olie. Voeg halverwege de sojasaus toe. Laat het meeste voht verdampen in de pan of giet de champignons af. Doe vervolgens in een keukenmachine.
-
Voeg de tomatenpuree, linzen en peterselie toe en meng door elkaar tot een massa. Voeg het paneermeel toe en meng er nog kort doorheen. Mocht het mengsel nog erg vochtig zijn kun je wat extra paneermeel toevoegen. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
-
Verwarm de oven op 200 graden. Neem een velletje bladerdeeg en verdeel daar een flinke schep van het champignonmengsel op aan een zijde over de hele breedte. Vouw de andere helft van het deeg erover en druk vast met vork. Snijd het rolletje in 3 gelijke stukken.
-
Leg de gevulde mini saucijzenbroodjes op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk ze met ei. Bak ze in de oven ca. 20 tot 25 minuten tot ze goudbruin zijn.
-
Tip: Vervang het ei door maizena gemengd met een beetje water voor een vegan snack (check ook of het bladerdeeg vegan is)
Receptvideo
Heeft het gesmaakt?
53 stemmen
Ook lekker