Ga naar de inhoud
Bladerdeeg hapjes met ham en kaas

Bladerdeeg hapjes met ham en kaas

Ham en kaas is een klassieke combinatie en heerlijk in deze bladerdeegpakketjes.

15 M + 22 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 100 gr ham blokjes
  • 5 eetlepels roomkaas
  • 50 gr zongedroogde tomaatjes
  • handje geraspte kaas
  • 1 eidooier

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes. Neem een plakje bladerdeeg en voeg in het midden een eetlepel roomkaas toe en smeer dit wat uit. Verdeel vervolgens een deel van de zongedroogde tomaatjes en ham blokjes er overheen. Vouw vervolgens alle punten naar binnen, met een beetje speling tussen de randjes.

    Klop de eidooier en besmeer de bovenkant van het bladerdeeg ermee.


  2. Strooi als laatst wat geraspte kaas er overheen. Herhaal dit met de rest van de ingrediënten. Bak de bladerdeeg pakketjes af on ongeveer 22 minuten of tot deze gaar en goudbruin zijn.


  3. Dit recept is gemaakt door Jaimy