Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Bladerdeeg hapjes met ham en kaas

Ham en kaas is een klassieke combinatie en heerlijk in deze bladerdeegpakketjes.

Ingrediënten
  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 100 gr ham blokjes
  • 5 eetlepels roomkaas
  • 50 gr zongedroogde tomaatjes
  • handje geraspte kaas
  • 1 eidooier

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes. Neem een plakje bladerdeeg en voeg in het midden een eetlepel roomkaas toe en smeer dit wat uit. Verdeel vervolgens een deel van de zongedroogde tomaatjes en ham blokjes er overheen. Vouw vervolgens alle punten naar binnen, met een beetje speling tussen de randjes. Klop de eidooier en besmeer de bovenkant van het bladerdeeg ermee.

Strooi als laatst wat geraspte kaas er overheen. Herhaal dit met de rest van de ingrediënten. Bak de bladerdeeg pakketjes af on ongeveer 22 minuten of tot deze gaar en goudbruin zijn.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×