Vegetarische salade met parelcouscous
Dit gezonde gerecht met gegrilde courgette en paprika is lekker als hoofdgerecht of als bijgerecht bij de barbecue.
20 M
Ingrediënten
Voor personen
-
300 gr parelcouscous
-
1 liter Groentenbouillon
-
75 gr rucola
-
400 gr groenteballetjes
-
250 gr cherrytomaatjes
-
1 courgette
-
1 paprika
-
125 gr feta
-
olijfolie
Benodigdheden
-
Grillpan
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Bereid de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en gebruik de bouillon om de parelcouscous in te koken.
-
Snijd de courgette in plakjes en de paprika in reepjes. Bestrijk deze met een beetje olijfolie en grill in een grillpan totdat ze mooie grillstreepjes hebben.
-
Bak de groenteballetjes volgens de aanwijzingen op de verpakking rondom bruin.
-
Snijd de cherrytomaatjes doormidden.
-
Verdeel wat rucola over de borden, met daaroverheen de parelcouscous, cherrytomaatjes, gegrilde courgette, paprika en groenteballetjes. Verkruimel als laatste wat feta eroverheen.
Heeft het gesmaakt?
123 stemmen
Ook lekker