Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Vegetarische salade met parelcouscous

Dit gezonde gerecht met gegrilde courgette en paprika is lekker als hoofdgerecht of als bijgerecht bij de barbecue

Ingrediënten
  • 300 gr parelcouscous
  • 1 liter Groentenbouillon
  • 75 gr rucola
  • 400 gr groenteballetjes
  • 250 gr cherrytomaatjes
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 125 gr feta
  • olijfolie
Benodigdheden
  • Grillpan

Bereiding
Bereid de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en gebruik de bouillon om de parelcouscous in te koken. Snijd de courgette in plakjes en de paprika in reepjes. Bestrijk deze met een beetje olijfolie en grill in een grillpan totdat ze mooie grillstreepjes hebben.

Bak de groenteballetjes volgens de aanwijzingen op de verpakking rondom bruin. Snijd de cherrytomaatjes doormidden. Verdeel wat rucola over de borden, met daaroverheen de parelcouscous, cherrytomaatjes, gegrilde courgette, paprika en groenteballetjes. Verkruimel als laatste wat feta eroverheen.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×