Ga naar de inhoud
Vegetarische salade met parelcouscous

Vegetarische salade met parelcouscous

Dit gezonde gerecht met gegrilde courgette en paprika is lekker als hoofdgerecht of als bijgerecht bij de barbecue.

20 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 300 gr parelcouscous
  • 1 liter Groentenbouillon
  • 75 gr rucola
  • 400 gr groenteballetjes
  • 250 gr cherrytomaatjes
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 125 gr feta
  • olijfolie

Benodigdheden

  • Grillpan

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Bereid de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en gebruik de bouillon om de parelcouscous in te koken.


  2. Snijd de courgette in plakjes en de paprika in reepjes. Bestrijk deze met een beetje olijfolie en grill in een grillpan totdat ze mooie grillstreepjes hebben.


  3. Bak de groenteballetjes volgens de aanwijzingen op de verpakking rondom bruin.


  4. Snijd de cherrytomaatjes doormidden.


  5. Verdeel wat rucola over de borden, met daaroverheen de parelcouscous, cherrytomaatjes, gegrilde courgette, paprika en groenteballetjes. Verkruimel als laatste wat feta eroverheen.