Ga naar de inhoud
Vegetarische hachee

Vegetarische hachee

Tijdens de koude winterdagen zijn stoofpotjes, soepen en ovenschotels het allerlekkerst. Een van de bekendste, Hollandse hachee, hebben wij helemaal plantaardig / vegan gemaakt vandaag!

10 M + 30 M kooktijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Vegetarisch recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor porties

  • 2 uien
  • 400 gr oesterzwammen
  • 300 gr jackfruit
  • 3 plakjes ontbijtkoek ( volkoren )
  • 2 eetlepel milde olijfolie
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 theelepel gemalen kruidnagel
  • 3 eetlepel appelstroop
  • 1 theelepel Dijonmosterd
  • 500 ml groentebouillon
  • Een snufje peper
  • 1 eetlepel maïzena
  • peper en zout ( naar smaak )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Pel en snijd de uien in halve ringen. Scheur de oesterzwammen in reepjes en zet apart.


  2. Haal het jackfruit uit het blik en spoel het goed af met water. Zo haal je de zure smaak eruit. Knijp het daarna voorzichtig uit en trek de stukken uit elkaar (alsof het pulled chicken is).


  3. Scheur de ontbijtkoek in kleine stukjes en zet apart.


  4. Verhit in een grote pan de milde olijfolie. Voeg de gesneden uien toe en bak 3-4 minuten glazig. Voeg daarna het jackfruit en wat peper en zout naar smaak toe en bak het 2-3 minuten mee.


  5. Doe de reepjes oesterzwam erbij en bak kort mee. Voeg daarna meteen laurierblaadjes en de gemalen kruidnagel toe en bak het geheel tot de uien en oesterzwammen zacht zijn.


  6. Verlaag het vuur en voeg de appelstroop en mosterd toe. Doe ook de stukken ontbijtkoek en een scheut groentebouillon erbij en roer het meteen goed door. Giet beetje bij beetje de groentebouillon in de pan terwijl je het doorroert.


  7. Breng aan de kook en zet het vuur vervolgens laag. Mix de maïzena met 1-2 eetlepels water en voeg dit papje toe. Dek de pan af met een deksel en laat het minstens 30 minuten stoven. Roer het regelmatig door.


  8. Haal de deksel van de pan en roer het nog eventjes door. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Haal de laurierblaadjes uit de hachee.


  9. Serveer de hachee meteen met wat (zoete) aardappelpuree, rode kool en/of gebakken appeltjes. Eet smakelijk!