Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Baklava rolletjes

Deze knapperige rolletjes met noten zijn leuk om te serveren als toetje of als zoet hapje bij de high tea

Ingrediënten
  • 50 gr pistache nootjes + 1 eetlepel
  • 50 gr amandel
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 25 gr boter (gesmolten)
  • 5 vellen filodeeg (ontdooid)
  • boter om in te smeren
  • 2 eetlepels suiker
Materialen
  • Bakplaat met bakpapier
  • Keukenmachine of hakmolen

Bereiding
Hak de amandelen en 50 gr pistache fijn in een keukenmachine of hakmolen. Roer de basterdsuiker er door en 25 gr gesmolten boter. Neem een filodeegvel en smeer deze in met een beetje boter. Bewaar de andere vellen goed afgedekt, bijvoorbeeld onder een iets vochtige theedoek.

baklava_rolletjes_01.jpg
baklava_rolletjes_02.jpg
baklava_rolletjes_03.jpg
baklava_rolletjes_04.jpg

Verwarm de oven op 180 graden. Snijd het ingesmeerde vel filodeeg doormidden in twee langwerpige stukken. Schep een beetje van het notenmengsel aan het begin van de twee stukken filodeeg. Vouw de zijkanten er iets overheen en rol hem daarna op. Zorg dat alle zijdes goed gesloten zijn. Kwast de rolletjes goed in met boter. Bak de baklava rolletjes in 15 min krokant.

baklava_rolletjes_05.jpg
baklava_rolletjes_06.jpg
baklava_rolletjes_07.jpg
baklava_rolletjes_08.jpg

Verwarm ondertussen een scheutje water in een pannetje en los hier 2 eetlepels suiker hierin op. Besprenkel of bestrijk de baklava rolletjes met de suikersiroop. Hak de eetlepel pistachenootjes fijn en bestrooi de bovenzijde van de rolletjes hiermee.

Serveer ca 3 a 4 stuks per persoon als toetje. Ook lekker met een bolletje ijs.

Beoordeling (39 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel