Lactosevrije mousse

Op zoek naar een lactosevrij Kerst dessert? Maak dan deze eenvoudige aardbeien mousse met lactosevrije slagroom.

Nagerecht 20 min + 2 uur opstijftijd

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Week de gelatine en verwarm deze vervolgens in een pannetje met een heel klein beetje water tot dat de gelatine compleet is opgelost, dan zet je het vuur uit.

  2. Klop de lactosevrije slagroom helemaal stijf samen met de vanillesuiker.

  3. Pureer de aardbeien en meng met het gelatine mengsel.

  4. Meng de aardbeienpuree vervolgebs door de slagroom heen. Verdeel dit vervolgens over 2 glaasjes heen. Je kunt dit het beste erin spuiten met een spuitzak.

  5. Laat de mousse vervolgens opstijven in de koelkast voor minimaal 2 uur.

  6. Serveer daarna met de overgebleven verse aardbeien.

  7. Hak de hazelnoten fijn en strooi er als garnering overheen. Optioneel kun je er nog een paar blaadjes verse munt op leggen voor een mooi kleur- en smaakcontrast.

  8. Tip: zijn de aardbeien niet in het seizoen en daardoor té duur en smaakloos? Diepvries aardbeien zijn ook geschikt. Zorg dat ze helemaal ontdooid zijn en laat ze goed uitlekken zodat ze niet té nat gebruikt worden.

Heeft het gesmaakt?
4 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sanne

Ik deel met jullie de lekkerste lactosevrije en/of glutenvrije recepten. Vooral voor mensen met een gevoelige buik en pds. Zowel voor ontbijt, lunch, diner, snack en de allerlekkerste bakrecepten.