Visspies met basilicumsaus

Spiesjes van de BBQ (of uit de pan) met witvis en een romige basilicumsaus

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Materialen

Bereiding

 Snijd de vis in stukken van ca 3 x 3 cm. Snijd de citroen in dunne schijfjes. Gebruik een of twee schijfjes om de vis te besprenkelen en bestrooi vervolgens met peper en zout. Rijg de stukken vis, cherrytomaatjes en schijfjes citroen aan de sateprikkers.

 Verhit een beetje olie of boter in een pan of bestrijk het BBQ rooster hier lichtjes mee in. Leg de spiesjes er op en bak in ca 4 a 5 min gaar. Pureer ondertussen de yoghurt met de basilicum en een snufje peper en zout fijn in een keukenmachine. Of hak de basilicum zo fijn mogelijk en schep door de yoghurt. Serveer de visspiezen met de basilicumsaus

23 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x recepten met pompoen

Pompoenrisotto
Pompoensoep
Pompoencake

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.