Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Visspies met basilicumsaus

Spiesjes van de BBQ (of uit de pan) met witvis en een romige basilicumsaus

Ingrediënten
  • 12 cherrytomaatjes
  • 2 citroenen
  • Peper en zout
  • 250 gr kabeljauw of andere stevige witvis
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 10 blaadjes basilicum
Materialen
  • 6 sateprikkers

Bereiding
Snijd de vis in stukken van ca 3 x 3 cm. Snijd de citroen in dunne schijfjes. Gebruik een of twee schijfjes om de vis te besprenkelen en bestrooi vervolgens met peper en zout. Rijg de stukken vis, cherrytomaatjes en schijfjes citroen aan de sateprikkers.

visspies_basilicumsaus_01.jpg
visspies_basilicumsaus_02.jpg
visspies_basilicumsaus_03.jpg

Verhit een beetje olie of boter in een pan of bestrijk het BBQ rooster hier lichtjes mee in. Leg de spiesjes er op en bak in ca 4 a 5 min gaar. Pureer ondertussen de yoghurt met de basilicum en een snufje peper en zout fijn in een keukenmachine. Of hak de basilicum zo fijn mogelijk en schep door de yoghurt. Serveer de visspiezen met de basilicumsaus

Beoordeling (15 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst