
Visspies met basilicumsaus
Spiesjes van de BBQ (of uit de pan) met witvis en een romige basilicumsaus
20 M
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
12 cherrytomaatjes
-
2 citroenen
-
peper en zout
-
250 gr kabeljauw of andere stevige witvis
-
3 eetlepels Griekse yoghurt
-
10 blaadjes basilicum
Materialen
-
6 satƩprikkers
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snijd de vis in stukken van ca 3 x 3 cm. Snijd de citroen in dunne schijfjes. Gebruik een of twee schijfjes om de vis te besprenkelen en bestrooi vervolgens met peper en zout. Rijg de stukken vis, cherrytomaatjes en schijfjes citroen aan de sateprikkers.
-
Verhit een beetje olie of boter in een pan of bestrijk het BBQ rooster hier lichtjes mee in. Leg de spiesjes er op en bak in ca 4 a 5 min gaar. Pureer ondertussen de yoghurt met de basilicum en een snufje peper en zout fijn in een keukenmachine. Of hak de basilicum zo fijn mogelijk en schep door de yoghurt. Serveer de visspiezen met de basilicumsaus
Heeft het gesmaakt?
24 stemmen
Ook lekker