Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Visspies met basilicumsaus

Spiesjes van de BBQ (of uit de pan) met witvis en een romige basilicumsaus

Ingrediënten
  • 12 cherrytomaatjes
  • 2 citroenen
  • Peper en zout
  • 250 gr kabeljauw of andere stevige witvis
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 10 blaadjes basilicum
Materialen
  • 6 sateprikkers

Bereiding
Snijd de vis in stukken van ca 3 x 3 cm. Snijd de citroen in dunne schijfjes. Gebruik een of twee schijfjes om de vis te besprenkelen en bestrooi vervolgens met peper en zout. Rijg de stukken vis, cherrytomaatjes en schijfjes citroen aan de sateprikkers.

Verhit een beetje olie of boter in een pan of bestrijk het BBQ rooster hier lichtjes mee in. Leg de spiesjes er op en bak in ca 4 a 5 min gaar. Pureer ondertussen de yoghurt met de basilicum en een snufje peper en zout fijn in een keukenmachine. Of hak de basilicum zo fijn mogelijk en schep door de yoghurt. Serveer de visspiezen met de basilicumsaus

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×