Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Visspies met basilicumsaus

Spiesjes van de BBQ (of uit de pan) met witvis en een romige basilicumsaus

Ingrediënten
  • 12 cherrytomaatjes
  • 2 citroenen
  • Peper en zout
  • 250 gr kabeljauw of andere stevige witvis
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 10 blaadjes basilicum
Materialen
  • 6 sateprikkers

Bereiding
Snijd de vis in stukken van ca 3 x 3 cm. Snijd de citroen in dunne schijfjes. Gebruik een of twee schijfjes om de vis te besprenkelen en bestrooi vervolgens met peper en zout. Rijg de stukken vis, cherrytomaatjes en schijfjes citroen aan de sateprikkers.

visspies_basilicumsaus_01.jpg
visspies_basilicumsaus_02.jpg
visspies_basilicumsaus_03.jpg

Verhit een beetje olie of boter in een pan of bestrijk het BBQ rooster hier lichtjes mee in. Leg de spiesjes er op en bak in ca 4 a 5 min gaar. Pureer ondertussen de yoghurt met de basilicum en een snufje peper en zout fijn in een keukenmachine. Of hak de basilicum zo fijn mogelijk en schep door de yoghurt. Serveer de visspiezen met de basilicumsaus

Beoordeling (15 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette