Vlaai met bramenjam

Leuk recept voor vlaai met zelfgemaakte bramenjam, je kunt natuurlijk ook een andere jam nemen

 
Ingrediënten
350 gr bloem + om te bestuiven
1,5 theel bakpoeder
Snufje zout
175 gr suiker + 1 eelt
150 gr boter, in kleine stukjes
Boter om in te vetten
3 eelt melk
2 eieren
1 zakje vanillesuiker
1 eelt panneermeel
450 gr (zelfgemaakte) bramenjam
 
Bereiding
Zeef de bloem en het bakpoeder in een beslagkom. Voeg 175 gr suiker, vanillesuiker, stukjes boter, melk, zout en 1 ei toe en mix met een mixer met deeghaken tot deeg. Verdeel het deeg in tweeën en kneed daarna met je handen door tot een 2 egale deegballen. Zet deze een half uur in de koelkast. Verwarm de oven op 160 graden. Bestuif een werkvlak met bloem en rol 1 bol deeg met een deegroller uit. Vet een lage ovenvorm voor vlaai of quiche in met boter en bekleed deze met het uitgerolde deeg. Prik gaatjes in de bodem en bestrooi met panneermeel. Schep de jam in de vorm en strijk deze mooi uit. Rol de andere bol deeg uit en snijd dunne reepjes van het deeg en leg deze over de vlaai. Klop 1 ei los en bestrijk de bovenzijde hiermee. Bestrooi met 1 eelt suiker en zet 40 minuten in de oven totdat hij mooi goudbruin en gaar is. Laat afkoelen en snijd in punten. Ook lekker met slagroom. Je kunt natuurlijk ook een andere soort jam nemen zoals abrikozen of aardbeien.
 
14 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.