Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Vlaai met bramenjam

Leuk recept voor vlaai met zelfgemaakte bramenjam, je kunt natuurlijk ook een andere jam nemen

 
Ingrediënten
350 gr bloem + om te bestuiven
1,5 theel bakpoeder
Snufje zout
175 gr suiker + 1 eelt
150 gr boter, in kleine stukjes
Boter om in te vetten
3 eelt melk
2 eieren
1 zakje vanillesuiker
1 eelt panneermeel
450 gr (zelfgemaakte) bramenjam
 
Bereiding
Zeef de bloem en het bakpoeder in een beslagkom. Voeg 175 gr suiker, vanillesuiker, stukjes boter, melk, zout en 1 ei toe en mix met een mixer met deeghaken tot deeg. Verdeel het deeg in tweeën en kneed daarna met je handen door tot een 2 egale deegballen. Zet deze een half uur in de koelkast. Verwarm de oven op 160 graden. Bestuif een werkvlak met bloem en rol 1 bol deeg met een deegroller uit. Vet een lage ovenvorm voor vlaai of quiche in met boter en bekleed deze met het uitgerolde deeg. Prik gaatjes in de bodem en bestrooi met panneermeel. Schep de jam in de vorm en strijk deze mooi uit. Rol de andere bol deeg uit en snijd dunne reepjes van het deeg en leg deze over de vlaai. Klop 1 ei los en bestrijk de bovenzijde hiermee. Bestrooi met 1 eelt suiker en zet 40 minuten in de oven totdat hij mooi goudbruin en gaar is. Laat afkoelen en snijd in punten. Ook lekker met slagroom. Je kunt natuurlijk ook een andere soort jam nemen zoals abrikozen of aardbeien.
 
Beoordeling (10 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel