Vlaai met bramenjam

Leuk recept voor vlaai met zelfgemaakte bramenjam, je kunt natuurlijk ook een andere jam nemen

 
Ingrediënten
350 gr bloem + om te bestuiven
1,5 theel bakpoeder
Snufje zout
175 gr suiker + 1 eelt
150 gr boter, in kleine stukjes
Boter om in te vetten
3 eelt melk
2 eieren
1 zakje vanillesuiker
1 eelt panneermeel
450 gr (zelfgemaakte) bramenjam
 
Bereiding
Zeef de bloem en het bakpoeder in een beslagkom. Voeg 175 gr suiker, vanillesuiker, stukjes boter, melk, zout en 1 ei toe en mix met een mixer met deeghaken tot deeg. Verdeel het deeg in tweeën en kneed daarna met je handen door tot een 2 egale deegballen. Zet deze een half uur in de koelkast. Verwarm de oven op 160 graden. Bestuif een werkvlak met bloem en rol 1 bol deeg met een deegroller uit. Vet een lage ovenvorm voor vlaai of quiche in met boter en bekleed deze met het uitgerolde deeg. Prik gaatjes in de bodem en bestrooi met panneermeel. Schep de jam in de vorm en strijk deze mooi uit. Rol de andere bol deeg uit en snijd dunne reepjes van het deeg en leg deze over de vlaai. Klop 1 ei los en bestrijk de bovenzijde hiermee. Bestrooi met 1 eelt suiker en zet 40 minuten in de oven totdat hij mooi goudbruin en gaar is. Laat afkoelen en snijd in punten. Ook lekker met slagroom. Je kunt natuurlijk ook een andere soort jam nemen zoals abrikozen of aardbeien.
 
15 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x recepten met pompoen

Pompoenrisotto
Pompoensoep
Pompoencake

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.