Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Vlammetjes

Deze populaire gefrituurde snacks hebben een pittige vulling van gehakt en sambal.

Ingrediënten

Bereiding

 Laat de loempiavellen ontdooien. Snipper de ui, knoflook en rode peper. Fruit aan in een pan met een beetje olie en voeg het gehakt toe. Voeg halverwege de ketjap, ketoembar en sambal toe naar smaak. Snijd de loempiavellen in vieren. Schep een beetje op een stukje loempiavel en vouw 1 punt er over. Vouw de zijkanten er overheen. Klop het ei los en bestrijk het velletje hier een beetje mee en rol verder op. Herhaal dit ook met de rest. Of maak grote vlammetjes met een heel loempiavel. Verhit een laag olie in een pan en frituur de vlammetjes ca 3 minuten, de grote iets lager. Serveer de vlammetjes met de chilisaus.

  Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×