Mini kipsaté spiesjes

Een lekker hapje in een glaasje wat makkelijk uit te delen is op ieder feestje of borrel

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Materialen

Bereiding

 Snijd de kippendijen in stukjes en rijg aan de prikkers. Bestrooi met een snufje peper en zout.

 Verwarm de kokosmelk en de basterdsuiker in een pannetje en roer zachtjes door totdat de suiker opgelost is. Voeg beetje bij beetje de pindakaas toe totdat deze helemaal is opgenomen in de saus. Schenk de sojasaus er bij en roer goed door. Voeg de sambal toe naar smaak, doe dit met kleine beetjes zodat je tussendoor kan proeven hoe pittig de saus is.

 Laat de saus een paar min indikken. Verhit de olie of boter in een pan en bak de kipspiesjes mooi bruin en gaar in ca. 6 minuten. Schep wat van de satésaus in de bakjes of glaasjes en steek een sateprikker met kip hier in. Hak de pinda’s grof en kruimel deze over de glaasjes.

 TIPS: Mocht de saus te dik worden kun je wat melk toevoegen.

 Dit hapje kun je goed van te voren voorbereiden en de saus vlak van te voren even op te warmen in een pannetje of magnetron. En de kip op te warmen in een koekenpan of een paar minuten in de oven. Kippendijen drogen minder snel uit dan kipfilet.

50 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x pastasalades

Pastasalade met carpaccio
Pastasalade met tonijn
Gezonde pastasalade

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.