Mini kipsaté spiesjes

Een lekker hapje in een glaasje wat makkelijk uit te delen is op ieder feestje of borrel

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Materialen
Satésaus

Bereiding

 Snijd de kippendijen in stukjes en rijg aan de prikkers. Bestrooi met een snufje peper en zout.

 Verwarm de kokosmelk en de basterdsuiker in een pannetje en roer zachtjes door totdat de suiker opgelost is. Voeg beetje bij beetje de pindakaas toe totdat deze helemaal is opgenomen in de saus. Schenk de sojasaus er bij en roer goed door. Voeg de sambal toe naar smaak, doe dit met kleine beetjes zodat je tussendoor kan proeven hoe pittig de saus is.

 Laat de saus een paar min indikken. Verhit de olie of boter in een pan en bak de kipspiesjes mooi bruin en gaar in ca. 6 minuten. Schep wat van de satésaus in de bakjes of glaasjes en steek een sateprikker met kip hier in. Hak de pinda’s grof en kruimel deze over de glaasjes.

 TIPS: Mocht de saus te dik worden kun je wat melk toevoegen.

 Dit hapje kun je goed van te voren voorbereiden en de saus vlak van te voren even op te warmen in een pannetje of magnetron. En de kip op te warmen in een koekenpan of een paar minuten in de oven. Kippendijen drogen minder snel uit dan kipfilet.

51 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!