Samosa’s maken

Wil je een keer zelf samosa's maken? Een samosa is een lekker Indiaas hapje gemaakt van filodeeg en gevuld met zoete aardappel en doperwten. Heerlijk op smaak gebracht met kruiden zoals garam masala, kerrie en komijn.

Hapjes en snacks 40 min + 20 min oventijd

ingrediënten

voor 10 stuks

Dipsaus

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de zoete aardappels en snijd in kleine blokjes. Kook deze in een pannetje met water beetgaar. Snipper de ui en snijd de knoflook en gember fijn.

  2. Verhit een pan op het vuur met een scheutje olie en fruit hierin de ui, knoflook en gember aan. Voeg vervolgens de gekookte zoete aardappelblokjes toe en bak dit even mee. Doe de garam masala, komijnpoeder en kerriepoeder erbij in de pan en bak dit ook even mee. Voeg ten slotte de diepvries doperwten toe aan de pan en breng op smaak met peper en zout.

  3. Snijd de vellen filodeeg een keer door de helft zodat je twee rechthoeken krijgt uit één vel filodeeg. Schep een eetlepel van het mengsel op het filodeeg vooraan op de strook. Vouw een punt eroverheen en druk de randjes goed dicht. Vouw de deeg driehoek verder naar voren om het deeg heen.

  4. Leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier en herhaal met de overige vulling en vellen deeg. Bestrijk vervolgens alle driehoekjes met de melk. Bak de filodeeg driehoekjes in circa 20 minuten af in de oven.

  5. Maak ondertussen de dipsaus. Rasp hiervoor de komkommer en knijp zoveel mogelijk vocht eruit. Snijd de munt en koriander fijn. Meng de geraspte komkommer, munt, koriander en citroensap met de Griekse yoghurt tot een geheel. Breng op smaak met peper en zout.

  6. Serveer de samosa’s met de dipsaus.

Heeft het gesmaakt?
6 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.