Watermeloen steak

Deze zomerse steak is een heerlijke vegetarische variant van de BBQ of uit de grillpan

Voorgerecht 30 min

ingrediënten

voor 8 stuks

Materialen

Bereiding

  1. Snijd een dun stukje aan een zijde van de watermeloen zodat hij daarop stevig kan liggen zonder te wiebelen tijdens het snijden. Snijd plakken van ca 2 cm. Snijd de randen er af zodat je een rechthoek of vierkant over houd. De restjes zijn lekker in een salade of smoothie.

  2. Meng de honing met de olie en bestrijk de stukken watermeloen hiermee. Verwarm de grillpan of BBQ op een hoge temperatuur en grill de watermeloen hierin. Ongeveer 2 a 3 min per kant anders wordt het vruchtvlees zacht.

  3. Verdeel de sla over een paar bordjes en leg daar de gegrilde steaks op. Kruimel er wat feta over en wat strepen balsamico creme. Verdeel de grof gehakte walnoten en munt hierover. Zowel warm als koud lekker.

Heeft het gesmaakt?
128 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Uit onze shop