Halloumi spies

Deze vegetarische spies met halloumi kaas voor op de barbecue is ontzettend lekker. De kaas is perfect is om te grillen.

Bijgerecht 20 min

ingrediënten

voor 4 stuks

Marinade

Benodigdheden:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Indien je houten spiesen gebruikt, leg deze dan even in koud water om ervoor te zorgen dat deze niet verbranden.

  2. Voeg de ingrediënten van de marinade samen en meng goed door.

  3. Snijd vervolgens het stuk halloumi in ongeveer 8 stukken. De paprika snijd je in stukken en de rode ui in partjes. Halveer de 4 plakken courgette.

  4. Rijg nu de groenten en halloumi voorzichtig aan de spiesen en wissel af met de volgorde.

  5. Verdeel nu de marinade over de spiesen heen en grill de spiesen op de barbecue. Grill deze ongeveer 4 minuten aan elke zijde.

Heeft het gesmaakt?
56 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.