Winterse burger met rode biet

Verwarmende burger met gebakken appel, rode biet en blauwe kaas

Hoofdgerecht 40 min

ingrediënten

voor 4 stuks

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Meng het gehakt met het ei, snuf nootmuskaat, peper, zout en paneermeel tot een stevig mengsel. Kneed er 4 flinke burgers van en zet ze zolang in de koelkast. Verwijder het klokhuis van de appel met een appelboor (of mesje). Snijd in plakken. Verhit een beetje boter in een pan en bak de appelringen ca 3 minuutjes tot ze iets zacht beginnen te worden. Haal ze uit de pan en zet apart.

  2. Bak vervolgens de burger in dezelfde pan mooi goudbruin en gaar in ca 8 minuten. Snijd de broodjes open en verdeel wat rucola er over. Leg een burger er op en een appelring. Verdeel wat rode biet er over en kruimel er wat blauwe kaas en walnoot over. Maak deze winterse burger af met een beetje honing mosterd saus.

Heeft het gesmaakt?
28 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!