Winterse burger met rode biet

Verwarmende burger met gebakken appel, rode biet en blauwe kaas

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Materialen

Bereiding

 Meng het gehakt met het ei, snuf nootmuskaat, peper, zout en paneermeel tot een stevig mengsel. Kneed er 4 flinke burgers van en zet ze zolang in de koelkast. Verwijder het klokhuis van de appel met een appelboor (of mesje). Snijd in plakken. Verhit een beetje boter in een pan en bak de appelringen ca 3 minuutjes tot ze iets zacht beginnen te worden. Haal ze uit de pan en zet apart.

 Bak vervolgens de burger in dezelfde pan mooi goudbruin en gaar in ca 8 minuten. Snijd de broodjes open en verdeel wat rucola er over. Leg een burger er op en een appelring. Verdeel wat rode biet er over en kruimel er wat blauwe kaas en walnoot over. Maak deze winterse burger af met een beetje honing mosterd saus.

24 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.