Winterse burger met rode biet

Verwarmende burger met gebakken appel, rode biet en blauwe kaas

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Materialen

Bereiding

 Meng het gehakt met het ei, snuf nootmuskaat, peper, zout en paneermeel tot een stevig mengsel. Kneed er 4 flinke burgers van en zet ze zolang in de koelkast. Verwijder het klokhuis van de appel met een appelboor (of mesje). Snijd in plakken. Verhit een beetje boter in een pan en bak de appelringen ca 3 minuutjes tot ze iets zacht beginnen te worden. Haal ze uit de pan en zet apart.

 Bak vervolgens de burger in dezelfde pan mooi goudbruin en gaar in ca 8 minuten. Snijd de broodjes open en verdeel wat rucola er over. Leg een burger er op en een appelring. Verdeel wat rode biet er over en kruimel er wat blauwe kaas en walnoot over. Maak deze winterse burger af met een beetje honing mosterd saus.

25 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!