Vegetarische groentesoep

Deze goed gevulde groentesoep bevat extra veel groenten en geen vlees, daar knap je van op!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Hak de ui fijn. Verhit een soeppan en verhit hierin een beetje boter of margarine. Fruit de ui een paar minuutjes. Snijd de wortels in dunne plakjes of als je grote wortels hebt in blokjes. Snijd ook de paprika in stukjes. Voeg de wortel en paprika toe aan de ui en bak een paar minuten mee.

 Voeg dan ook de gesneden prei toe en roerbak een minuutje mee. Giet dan het water erbij en kruimel de bouillon blokje(s) er bij. Zelf gebruik ik meestal 1 blokje op 1 liter i.p.v. een halve liter en voeg ik eventueel zelf nog een beetje peper en zout toe op het laatst. Anders vind ik de soep vaak iets te zout maar dat is een persoonlijke smaak. Voeg het laurierblaadje toe en wat grof gehakte selderij.

 Breng de groentesoep aan de kook en voeg na 10 minuten de vermicelli toe en kook nog eens 5 minuten door. Breng eventueel nog op smaak met een beetje extra peper en zout. Verwijder het laurierblaadje en serveer de soep bijvoorbeeld met wat brood.

76 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.