
Vegetarische groentesoep
Deze goed gevulde groentesoep bevat extra veel groenten en geen vlees, daar knap je van op!
25 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
1 liter water
-
1 blokje groentebouillon
-
200 gr prei ( fijngesneden )
-
150 wortel
-
1 rode paprika
-
1 grote ui
-
50 gr vermicelli
-
snuf peper en zout
-
1 blaadje laurier
-
Paar takjes selderij
-
Boter of margarine om in te bakken
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Hak de ui fijn. Verhit een soeppan en verhit hierin een beetje boter of margarine. Fruit de ui een paar minuutjes. Snijd de wortels in dunne plakjes of als je grote wortels hebt in blokjes. Snijd ook de paprika in stukjes. Voeg de wortel en paprika toe aan de ui en bak een paar minuten mee.
-
Voeg dan ook de gesneden prei toe en roerbak een minuutje mee. Giet dan het water erbij en kruimel de bouillon blokje(s) er bij. Zelf gebruik ik meestal 1 blokje op 1 liter i.p.v. een halve liter en voeg ik eventueel zelf nog een beetje peper en zout toe op het laatst. Anders vind ik de soep vaak iets te zout maar dat is een persoonlijke smaak. Voeg het laurierblaadje toe en wat grof gehakte selderij.
-
Breng de groentesoep aan de kook en voeg na 10 minuten de vermicelli toe en kook nog eens 5 minuten door. Breng eventueel nog op smaak met een beetje extra peper en zout. Verwijder het laurierblaadje en serveer de soep bijvoorbeeld met wat brood.
Heeft het gesmaakt?
184 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 75
- vet 1 gr
- verzadigd vet 0.3 gr
- koolhydraten 14 gr
- w.v. suikers 5 gr
- vezels 3 gr
- eiwit 2 gr
- zout 1.5 gr
Ook lekker